Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem. Kupiłem bmw f30 Podczas transportu zostało rozszabrowane audio i wyświetlacz. Poprzedni właściciel wstawił obojętnie co i teraz mam niedziałający system bluetooth oraz niedziała usb.

Wymontowałem radio i zauważyłem, że są niepodłączone wtyczki. Obstawiam, że radio zostało źle dobrane, i nie współpracuje z combox-em i nieobsługuje telefonu.

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jakie powinienem kupić radio ? Jest ich kilkanaście modeli, a bym chciał zeby w końcu wszystko działało :)

Samochód ma opcje 6nl, bez nawigacji, jedno gniazdo usb/aux w schowku. W bagażniku jest combox. Chętnie kupię również taki moduł.

Robota to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu ;)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Podaj VIN na priv to pomogę Ci w wytypowaniu właściwych elementów...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem. W jaki sposób poradziłeś sobie z tym problemem. U mnie również nie działa port usb i bluetooth, robiono już nawet aktualizacje oprogramowania, ale to nic nie daję, ponieważ te funkcję nie chcą się aktywować. :( :mad2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Podepnę się koledzy do was bo mam podobnie, z tym że moje telefony nie widzą wogóle auta. Jeszcze przeszło mi przez głowę, że nie mam bluetootha więc mam prośbę czy możecie na podstawie VIN sprawdzić czy mam taką opcję - VIN: WBA3E11040F298307. Dzięki z góry.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem. Sprawdziłem i okazało się ze ktoś wcześniej wymienil radio na inne. Jak mozna uruchomić te funkcje. U mnie również była robiona już nawet aktualizacja oprogramowania ale to nic nie pomaga. Nadal te dwie funkcje nie dzialaja - czyli brak Bluetooth i nie ma połączenia portem USB

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

A możesz napisać jak dla laika o co chodzi z tym mostem. Jedna z firm próbowała zakodowac to radio ale nie chce się zapisać.

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

A gdzie w radiu to można sprawdzić tan w ktorym miejscu to się znajduje?

Może głupie pytania ale nie za bardzo wiem jak to ma wyglądać

Opublikowano
Założyłem kiedyś radio na chwile od znajomego z listy jak się wyswietlila po numerze vin i przez chwile te funkcje działały, ale potem jakby to się zablokował i przestało działać.