Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas przyśpieszania silnik zaczyna się dławić przerywać i kopcić i w przedziale ok 2500-2700 i to nie zawsze ale bardzo często.

Wywala wtedy błąd 4704

Martwi mnie jeszcze wartość między rate pre-injection a rate main-injection

Zrzuty z inpy w linku

Ktoś coś podpowie??

f499e2ba8371.jpg

7a9092c4a42a.jpg

Opublikowano
Trochę niskie ciśnienie masz na progowce pod obciazeniem być może już nie trzyma ciśnienia sprawdź najpierw ogranicznik ciśnienia paliwa .
Opublikowano

Tak filtr był wymieniany.

Zamówiłem nową pompkę progową i zobaczymy jakie będą wartości a ile powinna mieć na biegu jałowym??

Opublikowano
Mówiłem żeby najpierw sprawdzić ogranicznik ciśnienia paliwa u mnie na jałowym jest lekko ponad 4 a przy pełnym obciążeniu 3,9 bar
Opublikowano

Tak jak już napisano - może się okazać, że pompkę progową masz ok tylko sprężynka w tym ograniczniku ciśnienia (na zdjęciu w poście wyżej ten biały zaworek) już się trochę ugniotła i zbyt wcześnie upuszcza ciśnienie. Jak swój zaworek rozebrałem, podłożona została zwykła podkładka która idealnie pasuje w środek obudowy zaworka i teraz na biegu jałowym mam ciśnienie około 4,15 a pod obciążeniem spada mi do 3,90.

Pzdr.

Opublikowano

Dokładnie jak na tym zdjęciu - ten biały zaworek z uchwytem/uszkiem jakby na śrubkę.

W środku jest sprężynka, która się z biegiem czasu ugniata. Można to rozebrać - rozgiąć ten metalowy kołnierz a po dorzuceniu w środku podkładki przydaje się imadło (ściskamy nim obie części obudowy zaworka i można wtedy w miarę komfortowo znowu pozaginać ten metalowy kołnierz) oraz 1 lub 2 krople jakiegoś kleju typu Super Glue - ja dawałem kapkę żeby skleić obie części obudowy zaworka.

Jak się nic nie poprawi to będziesz wiedział, że to progówka. Jak się poprawi to będziesz miał parę stówek w kieszeni bo tyle kosztuje ten zestaw - swoją drogą niezła cena za zwykły zaworek i 3 kawałki wężyka gumowego...

Pzdr.

Opublikowano

Cena jest kosmiczna jak za takie coś...

Ja dam do manometrów żeby mi nowy zrobili.

Ciśnienie otwarcia ma być równe 4 bary??

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, jestem tu nowy. Chciałbym dołączyć się do tematu ponieważ mam podobny problem. Autko od pewnego momentu zaczęło świrować z mocą ( przy gwałtownym przyspieszaniu auto tak jakby podszarpuje i przyspiesza skokowo)

Poniżej link do zrzutu z inpy

https://zapodaj.net/e18443b0820dc.jpg.html

oraz krótkie wideo z pomiarów analogowych

Proszę podpowiedzcie co mam do wymainy ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nakręć film podczas jazdy z pełnym butem na 3 biegu i skorzystaj też z pozostałych zakładek; korekcje na postoju, silnik rozgrzany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.