Skocz do zawartości

530i m54b30 nieprawidowa temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

musze zacząć nowy post bo zablokowało tamten w sprawie temperatury silnika

sprawdziłem płyn czerwony, odpaliłem samochód zimny i sprawdziłem temp w liczniku i tak po nagrzaniu pokazuje ok 94 stopnie ,wskazówka nie jest w pionie jest przy drugiej kresce, i sprawdziłem weze na początku po prawej ten wyzej robi się goracy, po lewej ten nizej jest zimny , ok temp PONAD 90 C PO LEWEJ ROBI SIE GORACY , co otym myślicie

TAK TO WYGLADA

http://pl.tinypic.com/r/2zdotcm/9

Edytowane przez kylo88
Opublikowano
Raczej coś z zegarami bo wskazanie elektroniczne i analogowe jest z jednego czujnika i juz przy dokładnie 75 musi być pion. Zrób test zegarów czy wskazówka dojedzie do końca
  • Moderatorzy
Opublikowano

Miałeś grzebane w liczniku?

Jeśli komp pokazuje ok, a na wskaźniku źle, to może być złe ustawienie wskazówki przy grzebaniu podczas naprawy pixeli.

Z zimnego po odpaleniu ile mu zajmuje zanim wskazówka zacznie się podnosić? U mnie w takie temperatury jak teraz po chwili widać że wskazówka idzie do góry. Jeśli zajmuje dłużej - 3-5min to moim zdaniem może być źle ustawiona.