Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cesc wszystkim . Chcialbym sie spytac czy ktos moze mi powiedziec co mnie czeka przy zakupie BMW 530i e-39 (98-00)w niemczech przy przyjezdzie do polski, jakie koszty poniose jeszcze .Jestem zielony w tych sprawach , bedzie to moje pierwsze auto .NIe mam pojecia o tych akcyzach , o rejestracji i tak dalej .

Z gory dziekuje za odpowiedzi .

Opublikowano

W chwili obecnej jest tak:

- pierwszy przeglad techniczny - ok 170 PLN

- tlumaczenia dokumentow - od kilkudziesieciu do kilkuset PLN, zalezy od tlumacza i kraju pochodzenia

- Urzad Celny - akcyza (druk AKC1-U) - w zaleznosci od rocznika odpowiedni procent od kwoty, ktora widnieje na umowie/fakturze.

- Urzad Skarbowy - zaswiadczenie VAT-24 - 150 PLN

- z tym wszystkim mozna isc do Wydzialu Komunikacji - c.a. 250 PLN tablice + dowod + naklejka + znaczki + karta pojazdu + 500 PLN oplata recyclingowa.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

- Urzad Celny - akcyza (druk AKC1-U) - w zaleznosci od rocznika odpowiedni

chodzi o ACK1-U czy ACK-U ??? bo tego pierwszego druku to ja nie znalazłem

Opublikowano
Nie przyczepią się bo nie mają do czego możesz śmiało wpisac nawet 1 Euro i nikt nie będzie miał żadnych podstaw żeby się do ciebie czepiac !

niestety się mylisz.urzędy celne już dawno zaczęły sprawdzać deklaracje i wzywają ludzi do wyjaśnienia.jeśli ktoś(99% kupujących) przepisał umowę może mieć problemy.znam taki przypadek, chłopak dostał zawiasy.

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano
Nie przyczepią się bo nie mają do czego możesz śmiało wpisac nawet 1 Euro i nikt nie będzie miał żadnych podstaw żeby się do ciebie czepiac !

niestety się mylisz.urzędy celne już dawno zaczęły sprawdzać deklaracje i wzywają ludzi do wyjaśnienia.jeśli ktoś(99% kupujących) przepisał umowę może mieć problemy.znam taki przypadek, chłopak dostał zawiasy.

O Boze, ile razy mozna... Urzedy Celne moga sobie sprawdzac tylko i wylacznie egzemplarz umowy znajdujacy sie w Polsce. Nie ma ani mozliwosci, ani srodkow na kontaktowanie sie ze sprzedajacym (np. Niemcem) i pytanie go, czy aby na pewno sprzedal ten samochod za 1 EUR.

Jezeli ktos ma z tego powodu klopoty, to tylko i wylacznie z tego powodu, ze sam sie przyznal do zanizenia wartosci pojazdu na umowie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

za co dokladnie dostal te zawiasy?

ze kupil auto za mniej niz cena rynkowa? bo nie kumam tego :)

chyba ze zfalszowal umowe, albo zrobil inny szwindel

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif