Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukałem i nie znalazłem informacji na ten temat. Otóż od jakiegoś czasu przestała mi działać elektryczna regulacja siedziska foteli zarówno pasażera i kierowcy trochę dziwny zbieg okoliczności, reszta ustawień działa. Chodzi o to, że fotel pasażera pozostał w pozycji nazwijmy to kołyski i nie można go opuścić chodzi o samo siedzisko fotela, góra dół działa. Jak można się domyślić jest to dość niewygodna pozycja dla siedzącego. Fotel kierowcy na szczęście mam zaprogramowany i ustawiony poprawnie pod kierującego czyli mnie. W czym może być problem i czy to tylko zbieg okoliczności, że nagle dwa fotele utraciły możliwość regulacji samego siedziska? Pzdr. :wink:
Opublikowano
Skoro brak odzewu w temacie zapytam inaczej czy za regulację foteli komfortowych jest odpowiedzialny jakiś bezpiecznik? Jeśli tak to gdzie go szukać? Dziękuję za pomoc :wink:
Opublikowano
Bezpieczniki OK zresztą na logikę przy ich przepaleniu nie działałaby cała regulacja foteli. Ma ktoś pomysł co jeszcze sprawdzić czy pozostaje wyjęcie fotela :?
Opublikowano
Regulacja w fotelach z pamięcią nie jest bezpośrednio połączona z modułem fotela. Sygnał idzie od panelu regulacji fotela przez linię CAN do "komputera centralnego", a później wraca linią CAN do modułu fotela. Błąd wyskoczył w fotelu pasażera, a "komputer" ignoruje sygnał regulacji również w fotelu kierowcy. Czy sprawdzałeś błędy programem INPA?
Opublikowano (edytowane)
Nie bardzo wiem co do mnie mówisz :wink: nie jestem biegły w tych sprawach szczególnie w BMW błędów nie sprawdzałem bo nie mam dostępu do urządzenia a na kokpicie ich nie mam ale pewnie nie o to chodzi. Hmm... cóż pewnie jakiegoś magika muszę znaleźć żeby tym się zajął trochę wstyd zabierać pasażera bo wejść ok ale wysiąść z kołyski nieco trudniej :D . Może macie kogoś z Poznania lub okolic? Dodam że jeśli nieco mocniej docisne przełącznik regulacji fotela to mogę go w zasadzie kręcić dookoła może coś złamane jest w przelaczniku ale w dwóch naraz? Edytowane przez Gino71
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam czy udało się rozwiązać problem bo chyba mam podobny to znaczy mam BMW e60 520d i nie działa mi elektryczna regulacja fotela pasażera grzanie jest nie działa mi ustawienie oparcia i góra dół bezpieczniki są ok a komputer nie może się połączyć z siedzeniami co może być przyczyną?
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam . Odswierzam temat , problem dokładnie jak u kolegi Maciek114107. Wszytko działało, ręczne ustawienie fotela bujanie użyłem raz do skrajnej pozycji leżącej i el. regulacja oparcia oraz podnoszenie opuszczenie przestało działać :cry: ktoś ma jakieś doświadczenia jak ten problem ugryźć? Przede mną 1500km drogi więc jakikolwiek komfort by się przydał . Fotele komfort bez pamięci