Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. Mam taki problem. 2 czujniki po środku z przodu nie mierzą odległości( ) . jak by były uszkodzonę to pdc by nie działało. czy wymiana na nowe czujniki załatwi sprawę czy przyczyna może leżec w module pdc ? czy może w czymś innym ?
Opublikowano

Jak miale uszkodzone czujniki to piszczalo caly czas przy cofaniu wymienilem i wszycho ok

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Rozepnij, wepnij, zamień miejscami, tak na początek :) U mnie pomogło.
Opublikowano
Witam. jezeli piszczy Ci podczas wlaczonego PDC to masz do wymiany czujniki. Mozesz pozamieniac jak przedmowca pisze i najlepiej kupic preparat do stykow. Kosztuje ok 8 zyko i popsikac styki bo moze zasniedzialy. Jesli nie pomoze to wymiana ale proponowalbym zajechac do serwisu i kupic oryginaly niz bawic sie zamiennikami z alledrogo. Mi jak sie spalily kupilem na allegro za 50 zl plus wysylka i PDC dzialal ale czujniki jakby oszukiwaly. Zajechalem do serwisu i za 80 zl dostalem czujnik wiec kupilem sobie na zapas. A najlepiej sie sprawdza czujniki przykladajac ucho do czujnika. Jesli cyka to dziala.
Opublikowano
Witaj lunatic666 :D Pozdrowienia z Mazur! Masz rację co do nie oryginalnych.... Gdy stary piszczał, kupiłem nowy na allegro. I zonk! Po wstawieniu w ogóle wszystko przestało działać. Żeby wykluczyć czujnik/cała reszta, zamieniłem miejscami ale stare czujniki( jeżeli stary piszczał z jednej strony, zobaczymy z drugiej) Iiii :cool2: na razie do tej pory wszystko działa OK. Aaa i to chyba nie było zaśniedzenie(bo znając takie problemy, kilkukrotnie ściągałem i zakładałem stary czujnik), chyba pomogło poruszanie kablami :D Ale preparat jak najbardziej!
Opublikowano
Panowie dziękuję za odpowiedzi Ale problem polega na tym że 2 boczne czujniki działają a dwa środkowe nie po prostu nie mierzą odległości nie mierzą odległości. Jak przykładam ucho do czujników to wszystkie pykaja . Wiem że jak jeden z czujników jest uszkodzony to nie działają wszystkie z tyłu i z przodu A u mnie nie działają dwa przednie i dwa boczne działają
Opublikowano
Cześć Artur.Pozdrowionka z Pomorza :D. Ja miałem zasniedziale i kontakt pomógł. Ale wracając do tematu to dziwne ze czujniki działają ale nie łapie przeszkody. Sprobuj wpierw wyciągnąć i włożyć raz jeszcze przy włączonym pdc
Opublikowano
Ale zadziałał po czasie??Jedyne co przychodzi mi na myśl to twardy reset czujników. Odłączyć moduł i podłączyć raz jeszcze lub wydać parę groszy i podpiąć do kompa.Inpa pokarze co boli
Opublikowano
Zadziałał ale stary i po zamianie miejsc...wtyczki też odłączałem od modułu. To miała być ostatnia operacja przed podłączeniem do kompa. No dobra, u mnie działa...u kolegi nie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pochwal sie jeszcze, jakie zalozyles: ori czy zamienniki ;)

Ja, odpukac, z zamiennikami nie mialem do tej pory problemow, mam 3, kosztowaly mnie 80-100PLN sztuka.

Jak w ASO zaspiewali mi za ori c.a. 300PLN, to az usialem z wrazenia :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jesli cyka to dziala.

Tak niestety nie jest , u mnie cykają wszystkie a na kompie okazało się że trzy są uszkodzone