Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie znalazlem nic podobnego wiec pozwoliłem sobie napisać nowy temat, jesli zly dzial prosze o przeniesienie.

Więc tak ; gdy stoje sobie np na parkingu i mam autko na "luzie" to nie czuc nic a nic, lecz po dodaniu gazu gdy obroty przekroczą 1,500 tyś zaczynam czuc jakby jakieś wibracje na kierownicy. Jakby to bylo z jakiegos kola pasowego :| ale to nie wszystko :D gdy jade po miescie do 2,500 tys obrotów na sprzęgle nie czuć nic dopiero po 3-3,5 tyś czuc na sprzęgle takie same drgania przy zmianie biegów,sprawdziłem to tez gdy stalem na parkingu i wcisnalem pedal sprzęgła do polowy i wcisnąłem gaz wtedy bardzo czuć te obroty na pedale.( jakby obroty zostawały w miejscu) to jest troche irytujące i chcialbym rozwiązać ten problem. macie koledzy jakies propozycje ?

Pozdrawiam kszyhuu

Opublikowano

Hey.

Mam ten sam efekt od samego początku zabawy z BMW:

Zobacz sobie mój temat w dziale E87 120i 2005 drżenie pedały sprzęgła

Pozdrawiam i daj znać jak coś Ci się uda z tym zrobic;)

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano (edytowane)
sprzęgło mam zmienione razem z dwumasem, więc to bym wykluczył. Bardziej bym stawiał wlasnie na jakies koło pasowe, chyba że to przez nowe sprzęgło tak jest, ale na starym też tak było Edytowane przez Kszyhuu
Opublikowano

Mógłby mi ktoś napisać jak zacząć? i czy tłumik drgań to tylko sama rolka widoczna z zewnątrz czy te zebatki które są w środku? Widziałem na reaolem że tam znajdują się również jakieś zebatki dlatego pytam. I jak można sprawdzić czy to nie koło pasowe pompy wspomagania, pompa nie wydaje jakiś dziwnych dźwięków tylko mam jeden objaw na pompie wspomagania

Pozdrawiam kszyhuu

• 8 miesięcy temu...