Skocz do zawartości

Drgania na pedale sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie znalazlem nic podobnego wiec pozwoliłem sobie napisać nowy temat, jesli zly dzial prosze o przeniesienie.

Więc tak ; gdy stoje sobie np na parkingu i mam autko na "luzie" to nie czuc nic a nic, lecz po dodaniu gazu gdy obroty przekroczą 1,500 tyś zaczynam czuc jakby jakieś wibracje na kierownicy. Jakby to bylo z jakiegos kola pasowego :| ale to nie wszystko :D gdy jade po miescie do 2,500 tys obrotów na sprzęgle nie czuć nic dopiero po 3-3,5 tyś czuc na sprzęgle takie same drgania przy zmianie biegów,sprawdziłem to tez gdy stalem na parkingu i wcisnalem pedal sprzęgła do polowy i wcisnąłem gaz wtedy bardzo czuć te obroty na pedale.( jakby obroty zostawały w miejscu) to jest troche irytujące i chcialbym rozwiązać ten problem. macie koledzy jakies propozycje ?

Pozdrawiam kszyhuu

Opublikowano

Hey.

Mam ten sam efekt od samego początku zabawy z BMW:

Zobacz sobie mój temat w dziale E87 120i 2005 drżenie pedały sprzęgła

Pozdrawiam i daj znać jak coś Ci się uda z tym zrobic;)

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano
  • Autor

DAJ jakis link na priv

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
sprzęgło mam zmienione razem z dwumasem, więc to bym wykluczył. Bardziej bym stawiał wlasnie na jakies koło pasowe, chyba że to przez nowe sprzęgło tak jest, ale na starym też tak było

Edytowane przez Kszyhuu

Opublikowano
  • Autor

Mógłby mi ktoś napisać jak zacząć? i czy tłumik drgań to tylko sama rolka widoczna z zewnątrz czy te zebatki które są w środku? Widziałem na reaolem że tam znajdują się również jakieś zebatki dlatego pytam. I jak można sprawdzić czy to nie koło pasowe pompy wspomagania, pompa nie wydaje jakiś dziwnych dźwięków tylko mam jeden objaw na pompie wspomagania

Pozdrawiam kszyhuu

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
uporał sie ktos z tym problemem ?