Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie zaczeła mi sie krecic gałka i poza tym moge ja zdjac w kazdej chwili ,wczesniej tak nie było,co zrobic zeby to naprawic????? Moze cos z niej wypadło, poprostu jest ona tylko nasadzona .
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Chyba zostaje tylko wymiana. Gałka w E36 wchodzi na wcisk, jesli twoja sie przekręca znaczy ze pękł zatrzask.
Mariusz
Opublikowano

Jeśli przekręci się gałkę na siłę, to zcięciu ulega taki ząbek, który utrzymuje ją w jednej pozycji. Klej nie jest dobrym sposobem, bo kiedyś może trzeba będzie gałkę zdjąć i co wtedy?

Można się ratować owijając trzpień cienko taśmą izolacyjną, najlepiej taką materiałową, bo jest szorstka.

Opublikowano
Można się ratować owijając trzpień cienko taśmą izolacyjną, najlepiej taką materiałową, bo jest szorstka.

dokładnie, choć (u mnie było to samo) ja owinąłem zwykłą śliską izolacją i jest OK ... choć oczywiście,, jakby się ktoś uparł, to ściągnie - zależy z jakim zapałęm zmieniasz biegi :mrgreen:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Kiedys jechalem BMW ktore mialo kaz zalozona galke i w pewnym momencie galke mialem w dloni ale nie na lewarku...

Wymien galke i bedziesz mial spokoj.

Mariusz
Opublikowano
nie kleisz metal z metalem tylko plastik z metalem wiec nie przesadzajcie ze bendzie problem ze zdjeciem jej ja nie mówie o kilogramie tylko o odrobince kleju który w niczym nie zaszkodzi i zakleji ten temat :D
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Stop! Kupowałem nową gałkę i były tam takie gumowe nasadki na drązek :) Jeśli gałka by była za szeroka siup tą gumkę na drązek i jest gitarra :P Są bodajze 3 rozmiary, mogł bym poszukać i ewentualnie Ci podesłać :]
Opublikowano
Niestety panowie muszę was zmartwić. Te tulejki redukcyjne mają ścianki grubości paru milimetrów a między oryginalną gałkę bmw a drążek wchodzi co najwyżej jeden do półtora zwoju izolacji, czyli 0.1 do 0.2mm.
Opublikowano
Zgadza sie ,,KOWAL'' masz rację dziś owinołem izolaciją i siedzi sztywno ale dzięki ,,valdorane'' za fatyge :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)