Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kurczaki, 320i + Mpakiet + automat i dorbnostki - chyba raczej się da, z konfiguracji wynika jakieś 175 kpln. Ja wiem, że zawsze można...

Da się, zmieścisz się :)

Ja zamówiłem auto 10 grudnia. Termin produkcji mam pierwszy tydzień marca. Potem dostawa do dealera, przegląd zerowy zapewne jakieś 2 tygodnie minimum. Czyli wychodzą 3 do 4 miesięcy do odbioru.

Opublikowano

W tej kwocie to superb 2.0 280km 4x4 ja go mam i jest super nie narzekam na nic jak na razie :wink:

Myślę że takie 170 tys i będziesz miał w nim wszystko co potrzebne zależy jaki rabat dostaniesz...

Opublikowano
Mój braciak brał pod koniec roku 1 w dieslu i m pakiecie. Dostał podajże 30000 tyś rabatu. Warunek że weźmie parę aut (do floty).
Opublikowano

Przecież ten diesel jest koszmarny. Jechałem F30 320d i był to jeden z najgorszych diesli jakie miałem okazje w życiu prowadzić.

Mówisz o wersji po liftingu? To nowy silnik, postawiono na poprawę kultury. Może za kilka lat będę narzekał, ale po jazdach testowych nie narzekałem.

W tej cenie jest jeszcze 328i.

Nie, jeździłem 320d nówką rok-dwa temu, na pewno wersja pre-LCI. To niby tak bardzo poprawili?

Opublikowano

Jest dużo lepiej. Mniej klekotu. Bardziej aksamitnie (na ile może być diesel). Szczególnie po odpaleniu na zimnym.

Natomiast nie poprawiono ogólnego wyciszenia w kabinie. Pod tym względem szczególnie na fotelu kierowcy słychać silnik przy dynamicznym przyśpieszaniu, koła.

Opublikowano

A nie rozważałes nowego paska ? ON 240KM 4x4 prawie wszystko mający w tej cenie bez rabatu.

Nowe mondeo to chyba największe rozczarowanie z premier 2015 , samochód na start jest 2 letni, do tego proponuje popatrzeć na osiagi ! Nie wiem gdzie te KM uciekają ale jest gorzej ńiz w poprzednim modelu.

Jesli jesteś spokojnie jeżdżącym, jak piszesz - starszym Panem- to nie wiem czy 3 z tylnym napędem vs topowy pasek jest dobrym rozwiązaniem.

Weź na weekend paska,mondeo i BMW - będziesz wiedział najlepiej co wybrać.

Opublikowano

Pasek wcale tak atrakcyjnie cenowo nie wypada. Rabaty max 10%, w tej cenie do wszystkomajacego to mu bardzo daleko.....

W sumie w tej cenie to: Mazda 6, Peugeot 508, Mondeo, Passat i to o czym z Wami rozmawiam, jakoś nic innego nie widzę....

Opublikowano
A nie rozważałes nowego paska ? ON 240KM 4x4 prawie wszystko mający w tej cenie bez rabatu.

Nowe mondeo to chyba największe rozczarowanie z premier 2015 , samochód na start jest 2 letni, do tego proponuje popatrzeć na osiagi ! Nie wiem gdzie te KM uciekają ale jest gorzej ńiz w poprzednim modelu.

Jesli jesteś spokojnie jeżdżącym, jak piszesz - starszym Panem- to nie wiem czy 3 z tylnym napędem vs topowy pasek jest dobrym rozwiązaniem.

Weź na weekend paska,mondeo i BMW - będziesz wiedział najlepiej co wybrać.

Każdy ma swój gust ale jak dla mnie superb jest ładniejszy od paska a do tego ma więcej miejsca i jest trochę tańszy. Polecam 2.0 tsi :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest dużo lepiej. Mniej klekotu. Bardziej aksamitnie (na ile może być diesel). Szczególnie po odpaleniu na zimnym.

Natomiast nie poprawiono ogólnego wyciszenia w kabinie. Pod tym względem szczególnie na fotelu kierowcy słychać silnik przy dynamicznym przyśpieszaniu, koła.

Różnica marginalna, jeździłem i jednym i drugim. Jak ktoś nie lubi diesla to i tak mu się nie spodoba. Natomiast nie zgodzę się że 20d to nieudany silnik - jest to najlepszy silnik diesla tej pojemności jaki znam.

Opublikowano
Pasek wcale tak atrakcyjnie cenowo nie wypada. Rabaty max 10%, w tej cenie do wszystkomajacego to mu bardzo daleko.....

W sumie w tej cenie to: Mazda 6, Peugeot 508, Mondeo, Passat i to o czym z Wami rozmawiam, jakoś nic innego nie widzę....

Nie no, za niecałe 170 k pln masz topowa wersje. Jak doliczysz rabat to mieścisz sie w budżecie. Dostajesz za ta cenę duży samochod ze świetnymi osiągami. Z pewnością lepszy od Mondeo, Mazdy czy Peugota.

IMHO warto rozważyć i sie przejechać.

Opublikowano

Kupując bmw dostajesz coś czego tamte marki nie zapewnią. Prestiż i mniejszą popularność auta na ulicy.

Miałem te wszystkie auta wypożyczone na weekend czy dłużej. Nie jestem próżny. Ale jednak jazda bmw daje poczucie dumy właścicielowi. Nie uświadczyłem tego w mondeo, czy nawet passacie wypasionym. A ile taka frajda jest warta? Jak to wycenić? Nawet jeżeli dopłacę do marki bmw, to chcę tego. Chcę czuć się lepiej w aucie, w życiu.

Opublikowano
Jasne. Ale statsy sprzedaży nie kłamią (polecam magazyn Auto Moto). Za rok na drogach będzie istny wysyp Passatów B8 (najlepiej sprzedające się auto segmentu D). A za dwa Superb. BMW 3 ilościowo sprzedaje się w małych ilościach, poza statystykami "top 20"...
Opublikowano
To czy Passat lepszy czy nie to z poziomu AŚ wiadomo, w użytkowaniu różnie bywa. Prawdą jest że w tym budżecie na całkiem sporo można sobie pozwolić, Mondeo to prawie max, mało co pozostaje, Passat - 10% różnicy, może obrażę / nie taka intencja / skody nie rozważam w ogóle, Mazda 6 w maxie, Peugeot 508 - to samo / oba mam dziś i nie chcę powtórzyć / 3'ka 190 KM, tempomat, navi nie potrzebuję ale pewnie bez niej łyso wygląda, żeby mieć to samo to w innych markach muszę jeszcze dać z 50kPLN....
Opublikowano

Dobrze mi życzysz - dziękuję, ale w PAŁERBOLA jeszcze nie trafiłem. Z wymienionych nie miałem jeszcze właśnie Paska i Mondziaka... no i BMW, Mercedesa, Infinity, Lexusa....itd. itp. znacie to, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Zawsze ma się ten dylemat, czy brać MAX klasę niżej, czy prawie golasa klasę wyżej w tym przypadku prawie golasa dużo mniejszego, ale.... i to już Wy wiecie co to znaczy.

Może to zabrzmi jak heretyzm na tym Forum, nie wiecie jak się prezentuje cenowo C klasa albo CLA ?

Opublikowano

Gorzej. Cennikowo drożej. A w mercedesie trudno o rabat dwucyfrowy.

Rok temu w życiu nie myślałem o zakupie serii 3. Prawie kupiłem Passata. Gdyby dealer miał na stanie z silnikiem jaki chciałem, to bym teraz jeździł nim. Potem przejechałem się serią 3 na weekend i Passata już nie chciałem. Następnie czekałem na nowe Audi A4, bo mi się podobało wnętrze i myślałem, że będzie lepsze od bmw. Lepsze ma wnętrze. Ale radochy z jazdy nie daje tyle.

Myślę, że możemy tu sporo pisać i teorytezować. A okaże się, że wsiądziesz do Mondeo, przejedziesz i będzie miało to coś, co ciebie uwiedzie. Tak więc jak najszybciej zrób sobie jazdę serią 3. I koniecznie daj relację na forum.

Opublikowano
Aha. Uważaj na piękne uśmiechnięte do ciebie panie w salonach bmw. Chce się tam wracać podpisać umowę :mrgreen:
Opublikowano
To masz przechlapane. Wyjdziesz z umową na... X6. :mrgreen:
Opublikowano
Oj starają się w salonie BMW żebyś się dobrze czół i chciał wrócić coś o tym wiem. A nie rozważałeś zakupu auta stockowego/BMW AG z roku 2015? W tym budżecie powinieneś dostać auto które katalogowo jest z 200k+ a tu jeż jest zacna opcja wyposażenia. Znaleźć albo M Pak albo Luxury Line Automat/jakaś Navi to będzie na pewno i trochę dodatkowych bajerów. Ja szukałem autka dla żony niedawno i skończyłem z BMW 120d za prawie 210k katalogowo niby dużo za kompakt ale żona po jeździe próbnej 118 o Lexie NX/Mietku GLA nie chciała już nawet słyszeć :D.