Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam kolegów,

Mam problem z doborem opon. Tzn kompletnie nie wiem jakie dobrać do felg o rozmiarze:
19x10.0 5x120 ET15 - Tył
19x9.0 5x120 ET20 - Przód
samochód: e92
Felgi są dosyć szerokie i zastanawiam się czy nie będzie problemu z obcieraniem (nie powinno ale wciąż gdzieś to mam z tyłu głowy). Stąd pytanie czy lekki naciąg będzie lepszym wyborem, jednakowóż nie chciałbym pogarszać warunków prowadzenia.

Pozdrawiam

Edytowane przez Bidon47
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie ma opcji, nie podejdą. Przód wyjdzie 3 cm na zew. w stosunku do serii. Opony na takie felgi też nie założysz 225 + 255 tylko 245 + 275, będzie tarło.

Opublikowano

Okej, dzięki za odpowiedź. Znalazłem także felgi o takim rozmiarze
19x10.0 5x120 ET30

19x9.0 5x120 ET30

Czy uda się dobrać rozmiar oponki do takich felg? Zastanawiam się natomiast czy et30 nie będzie za bardzo schowany w budzie. Idealnie by bylo gdyby delikatnie felga wystawala poza obrys, ale to naprawde delikatnie, lub byla na równi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

To ja ci nie pomogę niestety, spasy stance nie mój konik. Putaj tuningowców.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Będzie tarło, bo felga wyjdzie na przedniej osi 2 cm, w dodatku potrzeba tu opon 245 minimum na front.

Na bimmerpost ładują dystanse 10/12 10/15 w stosunku do seryjnych felg.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szybkie i pewnie głupie pytanie.

Mam styling 194 ( 2 szerokości) i muszę zmienić koła na np styling 160 (jedna szerokość). Czy oryginalne śruby mogą zostać? 

Opublikowano

Szerokość felg nie ma nic do długości śrub 😉 Jedne i drugie felgi to Stylingi z E90, więc śruby będa pasować zamiennie. Mogą zostać. 

• Dziękuję 1