Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jest bomba ! :cool2:

ja bym tu wrzucil w przyszlosci lusterka M3 kupione z kolega rivasi aby zaoszczedzic na przesylce :idea:

Mistrz :lol:

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
  • Odpowiedzi 394
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tak naprawde dla E92 nie ma sensu znajdziesz ladne orginaly w tej samej cenie na alledrogo

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Yep, tez wlasnie patrzylem - troszke taki shocker dla mnie ze e90 ma inne.

---

Btw - nie wiem czy ktos zauwazyl ale auto poszlo znow wyzej niz bylo :P od czasu zakupu w sumie 2cm wyzej ;)

E92 335d Stage H
Opublikowano

Czy tylko mi podoba się bardziej w e92 przód przedliftowy? :oops:

Ładnie moc podniesiona, jak to się przekłada na osiągi np. 0-100?

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy nie wiem ;) Nie bawie sie w mierzenie czasow i katowanie auta do czasu az nie pozbede sie wszelakich drutow z auta. A nastepnie musze zadbac o poprawna trakcje ;)

Co do przodu - jest masa zwolennikow przed liftowego e92, ale musze przyznac, ze LCI to nabyty gust... Ja obecnie uwazam ze swiatla i przedni zderzak jest swietnie skrojony.. Ale moze to dlatego ze wole kwadratowe auta niz pelne lukow ;)

E92 335d Stage H
Opublikowano

Przednie światła w polifcie są ok, tylko grill mi nie podchodzi :cry2: Za to tył w polifcie :cool2:

Niezależnie od tego, bardzo ładnie się prezentuje, życzę szerokości i obyś nie musiał w przyszłości wymieniać progów na poliftowe :nienie:

Opublikowano

:) no wlasnie moim zdaniem grill miazdzy ;)

Progi sa takie same w M Sporcie pre i post LCI takie same - wersja cywilna sie rozni :) Mi sie zarowno to i to do koncepcji nie podoba wiec bedzie co innego :)

E92 335d Stage H
Opublikowano
Na polskie standardy to tak :D Panie zderzak z polifta wnetrze z przedlifta progi panie jakies dziwne! :mrgreen:
E92 335d Stage H
Opublikowano
@w1lq robi ulepa :lol: :lol: :lol:

.

.

.

.

.

.

.

żarcik :mrgreen:

Podejrzewam, że w ogóle cały przód wspawał ;)

A te progi to chyba od audi

Opublikowano

No to kolejne poprawki. Stare silowniki musialy jakos oberwac jak przyjely sile ktora wgniotla maske - czego nie sposob bylo w sumie sprawdzic bo stara maske trzeba bylo otwierac lomem :D Tak czy inaczej nowa maska opadala namietnie. Dlugo nie szukalem i kupilem silowniki lokalnej renomowanej firmy :norty:

32251586294_fd7e5dfec0_b.jpg

Ponadto zaczalem jakos doprowadzac auto do porzadku wizualnie.. tak wiec do boju ruszaja dwa zestawy.

Zestaw do konserwacji zewnetrznej:

32251587514_dd5223a4e5_b.jpg

Zestaw do korekty (z goscinna polerka LARE):

32970192011_381ff003c8_b.jpg

E92 335d Stage H
Opublikowano

Mam dla was kolejny teaser, czegos nie zwiazanego z odbudowa auta ;) ...

32387298024_a93378102f_b.jpg

Jednoczesnie informuje, ze jak ktos ma ochote kupic wydech MG do 335d/i to moj jest na sprzedaz :mrgreen:

E92 335d Stage H
Opublikowano

Tak wiec przedstawiam stan faktyczny na dzien dzisiejszy ;) Zmienily sie dwie rzeczy :twisted:

1) Chociaz z Danii dostalem paczke nowych swiatel, zarowno przednie jak i tylne swiatla nie mialy szansy dzialac (no moze tylnie) z uwagi na to, ze auto mialo FRM2 AHL a przednie swiatla nie mialy pociagnietej wiazki do brewek i cornerow. Bez tego te ostatnie nie dzialaja, migacze robia disco inferno, a ringi migaja tak jakbym Szydlo wiozl na tylnim fotelu. :duh:

W tym miejscu naleza sie wielkie podziekowania dla Prmax'a za ogarniecie wiazki i przekodowanie FRM'a. Podroz pod Wawe z KRK byla ciekawa z uwagi na to, ze przednie lampy bily mi tylko 3 m pod auto :D Tak wiec, do switu emocje byly zapewnione :D

Na miejscu wpadl fabrycznie nowy FRM3 Max Brose - czyli FRM3 pod AHL i Ledy ;)

33119093802_6df7344568_b.jpg

Jeszcze ciekawa rzecz o tylnich lampach ;) Sa to nowe oryginalne lampy BMW, ale kupione od producenta OE - ULO. ULO kosztuja troszke wiecej niz Depo i taniej niz coniektore zestawy uzywek na alledrogo, wiec moze kogos to zainteresuje. Na kazdej lampie widac wypalone logo BMW i zamazane nalepki z numerami katalogowymi czesci (widac pod swiatlo :D). Ponizej foty:

32460037003_203e7b90db_b.jpg

33119093042_f08d5c1ebc_b.jpg33119092532_83d2881caa_b.jpg33119091902_27f4fdd0da_b.jpg

Oczywiscie by lampy dzialaly razem z lampami przyszly przejsciowki do retrofitu:

33147611041_038cc14a79_b.jpg

Po wszystkich zabiegach i wyregulowaniu xenonow na SKP w Wawie, wszystko smiga i dziala jak powinno ;) Jestem bardzo zadowolony, zwlaszcza ze nie bylem pewien czy jeden z starych modulow SMC bedzie dzialal (mial widoczne otarcia od stluczki).

2) Pojawil sie nowy dp oraz nowe tlumiki robione w pelni na miare - zastepujace obecny dp i obecny tlumik. Wielkie podziekowania za zrobienie swietnego wydechu dla GTPerformance. Sa to osoby odpowiedzialne za wydech Tomka w jego 335d i np w Carbonerre (polecam poszukac innych projektow). Powod wymiany co prawda to temat na inny post ktory niedlugo wyplodze ;-)

O nowym downpipe rozpisze sie przy omawianiu poprzednich modyfikacji, istotna sprawa jest to, ze teraz za wylotem z turbiny siedzi katalizator sportowy 100 cpsi ;) - Tak smierdzi zdecydowanie mniej i kopci mniej.

Zamiast pojedynczego tlumika z MG wpadly dwa niezalezne tlumiki zawieszone po skosie na modle S2000.

33147222321_f150b6fe42_b.jpg

Oraz wpadly koncowki 90mm z surowego przepalanego tytanu

32460538583_742197d494_b.jpg

Calosc jest bardzo ladnie i czysto zlozona, prezentujac sie tak

33275283365_a3fabe9449_b.jpg

---------------------------------------------

W chwili obecej auto prezentuje sie w nastepujacy sposob:

33117732922_f5612f4a87_b.jpg

33117733392_1496a3eef8_b.jpg

33117734532_d7e54316d1_b.jpg

32458649503_b7e3017f6e_b.jpg

33117735892_182e00724c_b.jpg

32458652233_06c62944a9_b.jpg

Natomiast auto brzmi teraz tak -

. :twisted:
E92 335d Stage H
Opublikowano
Wygląda zacnie, a ten filmik taki słabo wokalny, bo musisz rozumiem przepalić wydech jeszcze tak ?
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano (edytowane)

wydech prezentuje sie znakomicie i ladnielezy chociaz jestem zwolenikiem 4 rur to jest bardzo ladnie.

no i masz spokoj ze swiatlami przez nastepna dekade :)

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
to znaczy ladnej ;)

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano (edytowane)
to znaczy ladnej ;)

No dobra, pójdźmy na kompromis, ładnej i dobrej :wink: Ale pewnie też drogiej, bo ciężko będzie te cechy połączyć w feldze, która jest tania jednocześnie :mrgreen:

Propozycja: Volk Racing G25, mogłaby być tez inna kolorystyka, cos a'la ferric grey:

http://i.imgur.com/FCSj9xV.jpg

Do tego oczywiście BBK Stoptech, bo będzie ładnie wyeksponowany :8)

Edytowane przez B-T-K