Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mam pytanie czy najnowsze bmw e60 czyli piatka jest w wersji coupe??????? za odpowiedz dzieki

A widziales kiedys jakakolwiek "piatke" w wersji coupe :?: :duh:

E12, E28, E34 albo E39 :?: :mad2:

Nigdy sie z czyms takim nie spotkalem... :roll2:

Pomijam "samorobki" - widzialem kiedys E39 przerobiona na coupe (nawet mam ja w jakims czasopismie).

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
Wiem ze nie ma ale moj kumpel chciał sie ze mna załozyc ze on widział ostatnio na tvn turbo na poczatku buchnołem smiechem ale pozniej pomyslałem ze moze wprowadzili e60 ale wiedzialem ze to nie mozliwe.TEMAT ZAMKNIETY
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Tą samą płytę podłogową wykorzystuje się teraz w tylu różnych modelach, że w obecnych czasach właściwie straciła ona cechy warunkujące przynależność do tej samej rodziny aut. Prosty przykład Volvo S80, S70 i S60 lub nowe Volvo S80 i Ford Galaxy.
Opublikowano
Widzę, że Kolega czyta "Technikę Motoryzacyjną". :D Świetna gazetka, chyba najlepsza na rynku i jedyna o tym temacie. :cool2: Polecam wszystkim miłośnikom motoryzacji i fascynatą techniki.
Opublikowano

zadna nowosc ze w obrebie jednego koncernu wymienia sie teraz podzespoly na tyle ze jaguar to ford mondeo w innym opakowaniu, itp itd... na szczescie bmw nie pozycza, conajwyzej daje, np rolls-royce'owi graty z siodemy :)

ale nie mozna powiedziec ze 6 to 5 coupe.. 5 to 5, 6 to 6, takie sa serie i tyle, wlasne filozofie slabo wyjda bo np e24 to e23 coupe (wyglad) czy e28 coupe (plyta)? :)

a propos samorobek to kolega twierdzi od dosc dawna ze widzial na ulicy u nas e38 zrobiona na coupe... mowi ze byl trzezwy, i ze minelo go cos takiego.. ktos moze widzial/slyszal o takiej przerobce?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piątek coupe niestety nie było, a może na szczęście nie było...

Auto Technika Motoryzacyjna to faktycznie świetna gazeta, jedyna, jaką czytam od przysłowiowej deski do deski.

Jeszcze tylko na temat platform/płyt podłogowych. Rzeczywiście koncerny się zmawiają i po opracowaniu płyty (w końcu tak jest taniej) - wykorzystują ją wszystkie. BMW jednak ma płyty własne, przypisane do modelu i tyle. '6' nie nazwałbym wyjątkiem, należy pamiętać, że E24 również korzystała z płyty '5'. To są auta tej samer marki, więc chyba nie ma co mówić o użyczaniu płyty.

Kai
Opublikowano
Najsłuszniej było by chyba powiedzieć że seria 6 to coupe zbudowane na bazie piątki. Tak jak ósemka na bazie 7.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kiedyś widziałem E36 coupe - może to nawet M3 było z tyłem, albo tylnymi światłami od E34 - z początku myślałem, że to M5 z E34, bo jakoś mi tak do M3 sylwetka do końa nie pasowała. Ale muszę przyznać, że ładne to było.