Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie bloku silnika auto ma tak jakby opóżnioną reakcje na pedał gazu (przyspieszenie po około 2 sekundach) .

-Nowa turbospreżarka

-nowy przepływomierz

-sprawdzone wtryski

-sprawdzona i wgrana fabryczna mapa wtrysków

Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki pozdrawiam i życze wesołych świąt

Opublikowano
Możliwe że skrzynia jak automat , jak nie skrzynia sprawdź klapy zawirowań czy działają tak jak należy. Ja wymieniałem słupek w jednej e60 231km i miałem to samo , odrazu przy montażu wywaliłem klapy przez co prawdopodobnie zniknął mi całkowicie dół dopiero leciała powyżej 2tys , manualna skrzynia może w automacie jest inaczej.
Opublikowano
Bylo tez przerabiane w tematach. U mnie jest tak samo, z klapami czy bez nich nie ma roznicy (skrzynia automat). Zbiera sie normalnie, nie zauwazylem zmiany, a to ze czasem przy ruszaniu sie muli to raczej standard. Poszukaj na forum jest o tym dlugi post
Opublikowano
Standard to nie jest bo auto jezdziło całkiej inaczej jakiś czas temu został wymieniony blok silnika ,wał ( w starym silniku pekł wał i przekreciło ) od tego czasu odebrałem auto od mechaników auto ma doła
Opublikowano
sprawdź klapy zawirowań czy działają tak jak należy. Ja wymieniałem słupek w jednej e60 231km i miałem to samo , odrazu przy montażu wywaliłem klapy przez co prawdopodobnie zniknął mi całkowicie dół dopiero leciała powyżej 2tys
Nic z tych rzeczy. Klapy nic nie maja do dołu. Ja bym sprawdził mapy silnika i sterowanie turbosprężarką oraz generowane przez turbosprężarkę ciśnienie. Można tez "looknąć" na EGR.
Opublikowano
hmm klapy na kolektorze usunięte , turbo kupione nowe kompletne z gwarancja .i tu się nasuwa pytanie czy trzeba ustawiać geometrie zmienną turbiny ? a może czujnik położenia wałka jest padnięty.Po świętach jadę do mechaników i dowiem się co już sprawdzali z tych rzeczy co podaliście a czego nie