Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam i szukam na necie pewnej informacji lecz nic znaleźć nie mogę. :|

Mianowicie chodzi mi o to czy ze zwykłej lampy w e46 przed liftem mogę zrobić xenon? Znalazłam soczewki i czy mogę po prostu wnętrze lampy przełożyć bez kupowania kloszy? Nie będzie mnie bolało jak kontrola złapie? :D

Domyślam się, że spyski też muszę kupić itp.

Opublikowano

Pewnie będzie, bo do xenonów są potrzebne spryskiwacze, auto poziomowanie

Oczywiście jest możliwość "dołożenia" xenonów ale to nie takie proste :P

Nie skonczy się na soczewkach ( krótko mówiąc nie jest to takie tanie :)

Opublikowano
Mianowicie chodzi mi o to czy ze zwykłej lampy w e46 przed liftem mogę zrobić xenon? Znalazłam soczewki i czy mogę po prostu wnętrze lampy przełożyć bez kupowania kloszy? Nie będzie mnie bolało jak kontrola złapie? :D

Kontrola powinna zabrać DR, a diagnosta po sprawdzeniu oznaczeń na reflektorze oraz porównaniu źródła światła powinien nie zgodzić się na jego oddanie.

Opublikowano
Jak nie włożysz przynajmniej reflektorów z homologacją do ksenonów to daj sobie spokój, pamiętam jak takowe włożyłem do E36 z dobrych 5 lat temu, jeździłem na nich aż.... jeden dzień i dowód straciłem. Później je włożyłem na długie, jak włączałem to trawa się paliła na poboczach :twisted: Teraz mam reflektory w świetnym stanie fabryczne bez soczewki i nie wiem czy na zwykłej żarówce lepiej nie widać niż na ksenonach w lampach z dość kiepskimi odbłyśnikami. Jak ci słabo świecą to wymieniaj lampy a nie ładuj ksenony bo później problemy podczas kontroli, na przeglądach-szkoda nerwów.
Opublikowano
Dokladnie lepiej zainwestuj w porządne żarówki no chyba, ze zależy Ci na szpanie ale z kosztami rzędu 2000 możesz spokojnie liczyć.