Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam mały problem (może jestem przewrażliwiony) ale wydaje mi się, że moja jedynka zaczęła głośniej chodzić na biegu jałowym głośniej klekocze a przy przyśpieszaniu słychać głośniejszą pracę motoru. Jak odpuszczę gaz jest w miarę normalnie, tylko przy przyśpieszaniu i na biegu jałowym. Około 1000km temu wlałem płyn liqui moly i korekcję wtrysków się trochę poprawiły (zdj. nr 1) wczoraj wykonywałem znowu pomiary i niestety wróciło do tego jak przed dolaniem tego środka. Myślicie, że to przez wtryski silnik może być głośniejszy? Auto ma zrobiony program na 180km i 395Nm. Przebieg ok. 190 tyś. Oczywiście program nie był zrobiony teraz tylko wcześniej i nic takiego nie występowało. Czy wtryski niestety już wołają o regenerację? (przy takiej korekcie jak na zdjęciu nr. 2) Auto nie ma żadnych innych objawów nie dymi, nie brakuje mocy, mooooże troszeczkę więcej pali. Odpala oczywiście normalnie, obroty też w ogóle nie falują. Aha, uprzedzę pytania to na pewno nie stuka dwu masa, była wymieniana, a poza tym na wciśniętym sprzęgle dźwięk jest taki sam. Może to źle wykonany program :( ? Sam już nie wiem :( Program może uszkodzić wtryskiwacze jeśli auto nie dymi, było hamowane i było wszystko ok. itp. ?

http://files.tinypic.pl/i/00768/u1y95nvhv1k7_t.jpg

http://images.tinypic.pl/i/00768/drdte297jmd9_t.jpg

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam!

Opublikowano

Z autopsji. U mnie "silnik" pracował głośniej, szczególnie na jałowym ponieważ obluzowała się plastikowa pokrywa silnika :D Drgajaca pokrywa rezonowała i dawała stresujący pogłos :)

Może merytorycznie niewiele wnoszę tym postem ale spróbuj na jałowym przytrzymać ręką te pokrywę.