Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, mam taki problem w mojej e61. Z racji, że byla lekko puknięta i ucierpiało lewe lusterko kierowcy zobaczyłem problem z grzaniem lusterka. Po rozbiórce okazało się że dochodzą 4 kable i wszystkie są odcięte. Kolory to czerwony, brązowy, fioletowy i czarny. Mniemam, że czarny to masa.... każdy z pozostałych ma jakieś niewielkie napięcie. wkład lusterka jest na taką kostkę 2-pinową której nie mam... Teraz pytanie, które kabelki podłączyć żeby grzało? i czemu jest ich aż tyle? dodam że regulacja lusterek i składanie mi działa:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolory to czerwony, brązowy, fioletowy i czarny. Teraz pytanie, które kabelki podłączyć

1: brązowy i czerwony to grzanie - wpinasz je mini konektorami do bolców które wystają z lusterka ,biegunowość nie ma znaczenia.

2: fioletowy i czarny to fotochrom i te dwa kable idą do wtyczki której nie masz

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Rozumiem, czyli kolego czarny i fioletowy poprostu nic z nimi nie robić - zaizolować i tyle.... czerwony i brązowy podpiąć i powinno grzać ? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem, czyli kolego czarny i fioletowy poprostu nic z nimi nie robić - zaizolować i tyle.... czerwony i brązowy podpiąć i powinno grzać ? :)

Dokładnie ,dlaczego nie chcesz podłączyć od razu fotochromu jak go masz ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
No ale jak to zrobić? gdzie mam go podłączyć? Faktycznie kable są ale nie widziałem miejsca gdzie by jeszcze je wpiąć....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzałeś ? masz taki wkład jak na zdjęciu wyźej?
Opublikowano
Kolory to czerwony, brązowy, fioletowy i czarny. Mniemam, że czarny to masa....

Pomijając sedno twojego problemu to w instalacjach samochodowych brązowy to masa ( poza nielicznymi wyjątkami )

Opublikowano
Witam koledzy dopiero jutro bede mial dostep do auta. Mialem kilkudniowy wyjazd i nie bylo mnie :) dziekuje za aktywnosc jutro napewno sie odezwe! Pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie przeprszam, ze tak dlugo, ale wyjezdzam za granice i czlowiek ciagle zalatany... Sprawa wygladala tak... nie mialem lusterka/wkladu fotochroma tylko ta zwykla wkladka. Kupilem orginal podlaczylem kabelki i problem rozwiazany! serdeczne dzieki !!!