Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym forumowiczem, a do tego posiadaczem nie-BMW i w związku z tym mam pytanie. Przymierzam się do zakupu E34 ok. 1993-1995 roku, 520 lub 525. Na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie tego modelu? Chodzi mi o to czy ten model ma jakieś powtarzające się wady, niedoskonałości które występują w każdym egzemplarzu, itp? Jak te dwa wymienione przeze mnie silniki znoszą gaz? I czy np. 200 000 km to dla niezagazowanego silnika E34 dużo czy jeszcze trochę pojezdzi (przy założeniu że był w miarę rozsądnie serwisowany)? Jak wygląda sprawa trwałości łańcuchów rozrządu? Generalnie chodzi mi o to wszystko czym używane E34 może mnie zaskoczyć. Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdro!
Opublikowano
wejdz na dzial;MECHANIKA.ELEKTRYKA.......................

Tam jest pare dobrych rad ,jak kupowac BMW. :cool2:

to jest odpowiednie miejsce na takie pytania. z tym ze nalezaloby uzyc opcji szukania a na pewno znajdziesz o co pytasz. pozdrawiam

Opublikowano
wejdz na dzial;MECHANIKA.ELEKTRYKA.......................

Tam jest pare dobrych rad ,jak kupowac BMW. :cool2:

to jest odpowiednie miejsce na takie pytania. z tym ze nalezaloby uzyc opcji szukania a na pewno znajdziesz o co pytasz. pozdrawiam

sorki,chodzilo mi o temat; PRZED KUPNEM BMW-RADY,ktory znajduje sie w dziale MECHANIKA,ELEKTRYKA.........

JEST CHYBA NA PIERWSZEJ POZYCJI

pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Przebieg 200 tys, jezeli E34 bylo prawidlowo serwisowane i nie bylo rozbite nie powinien byc niczym niepokojacym.

Tak, jak pisza poprzednicy, poszukaj na forum, takich tematow bylo juz mnostwo.

Co do gazu - silniki, ktore wymieniles, zle znosza instalacje podcisnieniowa - bedziesz mial duza utrate mocy i ciagly brak pewnosci, ze 'strzal' nie rozwali Ci dolotu.

Przede wszystkim zwroc uwage na bezwypadkowosc samochodu - nigdy nie rozbite E34 nie powinno rdzewiec, nawet jezeli ma kilkanascie lat.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Przede wszystkim zwroc uwage na bezwypadkowosc samochodu - nigdy nie rozbite E34 nie powinno rdzewiec, nawet jezeli ma kilkanascie lat.

Poza dolna czescia drzwi (przy dolnej listwie) tam gnije 80% e34

Opublikowano

zwróć szczególną uwage na elementy układu chłodenia to ciemna strona tych aut.Jeśli będzie coś podejrzanego rezygnuj koszt remontu glowicy zrazi cie do auta.

(Chlodnica,wężę całe?,termostat,visco,odpowietrzenie,wycieki plynu,)

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zwróć szczególną uwage na elementy układu chłodenia to ciemna strona tych aut.Jeśli będzie coś podejrzanego rezygnuj koszt remontu glowicy zrazi cie do auta.

ja bym do tego dodał zawieszenie, bo komplet to ok 1000zł

Opublikowano

ja bym do tego dodał zawieszenie, bo komplet to ok 1000zł

jezu biotit, gdzie masz tak tanio :D

za tyle to ja same amory na przód kupiłem - w całą zawiechę wsadziłem coś ok. x 3

choć jak pomyślę, to jednak jeszcze nie cała zrobiona, coś tam się na upartego znajdzie :duh: :duh: :mrgreen:

Pzdr!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Oktan

4 x amory, 2 x sprężyny tył, 2 x stabilizatory , tuleje i tyle mi wyszło. Sam materiał.

To strach pomyslec jakiej marki te czesci :)

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW