Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam prośbę podpowiedzcie jak się demontuje tapicerkę/boczek drzwi tylnych w e39, mam problem z zamknieciem szyby w tych drzwiach (szyby elektryczne) i nie chce czegoś uszkodzić nigdy tego nie robiłem w tym modelu bmw.licze na szybką podpowiedz bo auto od wczoraj stoi mozna powiedzieć otwarte
Opublikowano

We wnęce klamki wewnętrznej masz plastikową zaślepkę, pod nią jest 1 śrubka do odkręcenia. Potem podważasz tapicerkę po obwodzie czymś cienkim a szerokim, czy nawet zwykłym płaskim śrubokrętem i zatrzaski puszczą i boczek zejdzie. Trochę siły też trzeba przyłożyć. Boczki są wytrzymałe dosyć także luz. Co do samych drzwi to pod boczkiem masz jeszcze piankową izolację przyklejoną. Jak ja będziesz ściągał żeby coś porobić przy zamku to pamiętaj żeby ją potem porządnie i szczelnie przymocować z powrotem bo inaczej po ulewie będziesz miał powódź w aucie.

Pozdro