Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem na forum ale moze umknoł mi temat mianowicie mam problem z prawym kierunkowskazem co jakis czas sie zacina i swieci na stale.... wtedy trzeba powłanczac kierunek w lewo zeby nazwijmy to "odwiesic" prawy kierunek. Tak samo dzieje sie czasami przy zamykaniu drzwi i wlłanczaniu alarmu tez czasem sie zawiesi i swieci stale :/ co to moze byc...??? Dodam ze dzieje sie to nieregularnie i juz mnie pomalu krew zalewa bo nikt nie umie tego zdiagnozowac :/ przełacznik kierunkow jest dobry, przekażnik w skrzynce bezpiecznikowej pod maska tez jest dobry

Bardzo prosze o pomoc...

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

wina przekaźnika. To jest ten najwyższy w skrzynce w komorze silnika.

Zajmij się nim czym prędzej po za jakiś czas przełanczanie na lewy kierunek albo włączenie awaryjnych już nie pomoże.

Szukaj przekaźnika z końcówką numeru ...533 (chociarz obecnie możesz mieć ..547- nie do dostania nawet w ASO)

Zanim kupisz -popsikaj kontaktem na troche pomoze

Opublikowano

a próbowałeś w niego popukac palcem kiedy tak go sklei?

miałem dokładnie takie same objawy jak u Ciebie. Niedziałał bardzo żadko i przyklejał migacz w bardzo nieoczekiwanych momentach. Nie działo się tak tylko przy zamykaniu z pilota ale ja mam nieorginalny alarm i nawet po wyciągnięciu tego przekaźnika światła mrugają przy zamykaniu i otwieraniu :shock:

może zmieniłeś tez na walnięty?

Opublikowano
wiesz co no sprawdze jeszcze raz ale to nie mozliwe bo 2 juz sprawdzalem inne no ale zobacze czy bedzie dzialo sie tak dalej ...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
jednak to byl przekaźnik poprostu blaszka sklejala sie do cewki - rozwiazanie - obciolem troszke sprezynke zeby dziala mocniej i teraz odkleja blaszke i kierunek sie nie zawiesza :) nareszcie :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

niestety pomogło to na chwile :/ :( po kilku miesiacach blaszka znow zaczela sie sklejać i niestety trzeba było kupić "nowy"- czytaj inny) przekaźnik -- koszt 30 zł

i wszystko gra.

Opublikowano

kurde jak nie przekaznik to co???? mialem tak w swoim aucie jak bylo lato i sie nagrzewalo wszystko to potrafily w tym przekazniku zrobic sie spieki( przywierala blaszka elektromagnesu do styky) i palil sie non stop.Ja naprawilem to w ten sposob ze otwozylem go i deliktanie sruboikrecikiem powiekszylem szczeline miedzy nimi ( tak wsunolem po polkuli styku srubokret zeby mial wieksza tolerancje ruchu) i od tamtej [pory nic sie nie dzieje. :cool2:

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano

Witam

Mialem kiedys taka sytuacje w innym samochodzie. Przyczyna byla w centralce alarmu. Padniety byl przekaznik od kierunkowskazów ale w ten w alarmie. Spruboj moze odlaczyc alarm jak sie da i zobaczysz czy pomoze. A jak nie masz mozliwosci go odlaczyc to mozesz sprawdzic czy napiecie w momencie zwiechy kierunkowskazu pochodzi z centralki alarmu czy z przekaznika kierunkowskazow w samochodzie. Jak masz schemat podlaczenia centralko alarmu to popatrz jak tam podpiete sa kierunki pod niego.

Pozdrawiam