Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem podobnego tematu ale nie znalazlem,

moje 320d 163 od kilku dni powyzej 3 tys obrotow zaczyna mulic tak jakby brakowalo powietrza albo paliwa dodam jeszcze ze gdy to sie dzieje wskazowka od spalania faluje, mial ktos cos takiego ?? filtry nowe egr tez :)

Opublikowano
Jak kolega pisal wczesniej ja byl zaczol od przeplywki. Odepnij i jedz sie przejedz zobaczysz czy bedzie zmiana jak tak to juz masz powod jak nie szukamy dalej. Przeplywka tania nie jest wiec kupno w ciemno ryzykowne.
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....
Opublikowano
Mialem kiedys problem z EGR w w moim poprzednim aucie: jak dodawales gazu obrotomierz szedl bardzo wolno do gory nawet na luzie, obroty falowaly etc. Naprawa tania na szczescie.
Opublikowano
mowisz dpf a kontrolka zadna sie od tego nie swieci?? w e60 mi sie przydkal tylko tam byl 3.0 silnik i przejechalem 30km na 3 biegu 100km/h i smiga do dzis, ale kontrolka sie zapalała
Opublikowano

Niestety z wlasnego doswiadczenia wiem ze kontrolka od DPF-u nie zawsze zapala sie od razu przy zapchanym filtrze, (mi zapalila sie dopiero gdy byl az tak mocno zapchany ze az zaczal buczec jak wsciekly :shock: ).

Najprostszy sposob to podjechac na kompa i sprawdzic stopien zapchania DPF-a.

Opublikowano
Jak szukasz fachowcow od BMW to polecam bujnac sie do Szczecina do NASO Baumgart albo Carfix. Oba warsztaty robia tylko BMW i oba sprawdzone. Problemem moga byc tylko terminy...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dpf czysty przepływka śmiga, na kompie zadnych bledow. Juz nie wiem o co kaman. Zmienilo sie tykoto ze bywaja dni ze chodzi wszystko normalnie, bylem u mechanika w gorzowie teztylko BMW sie zajmuje mowi ze jest jakis przelew przy wtryskach i sie zawiesza i ze to przejdzie samo. Jest takie cos? mial ktos z tym do czynienia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryski jak się zawieszają albo przelewają to raczej auto nierówno pracuje na zimnym a na obrotach samochód nieregularnie oddaje moc. Sprawdź zadane i uzyskiwane ciśnienia paliwa. Może być że dostaje za mało paliwa, ostatnio kolega z forum rozebrał pompkę paliwa ze zbiornika i okazuje się że filtr który tam jest może się zapychać i przy dużym wydatku paliwa silnik nie dostaje wystarczającej ilości.
3A0jS9b.png
  • 10 miesięcy temu...