Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wszystko jest wyłączne kluczyka w stacyjce brak, a dwie kontrolki świecą się nadal tzn żarzą się . Wszystko dziala bez zarzutów. Po włączeniu zapłonu zapalają sie normalnie wszystkie również te dwie świecą normalnie (mocniejszym światlem). Co może być? jakieś zwarcie??

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Ja pewnie nie pomogę na odległość, ale gdzieś zwiera. Mógłbyś napisać co to za kontrolki się żarzą? Poszukaj po tych kontrolkach co może zwierać.
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano

Witam

Ja tak mialem w Golfie ze mi sie zarzyla kontrolka od ladowania. Nie wnikalem bo mi nie przeszkadzalo ale jak pozniej padl mi alternator po kombinacjach z ladowaniem zima to przy nowym alternatorze nie bylo tego. Czyli jesli jesli jedna z kontrolek jest od ladowania to problem moze byc gdzies w alternatorze. Moze styki poczysc w nim.

Pozdrawiam
Opublikowano
Wyciągnij zegary, psiknij w kostki łączące tzw. Konekt'a (Środek na bazie spirytusu czyszczący zabrudzenia itd.) Możliwe ze jakieś paprochy sie dostały i powodują małe zwarcie (jakby ktoś nie wiedział to kurz też jest za to odpowiedzialny)
[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

zapomniałem że te kontrolki to ABS i ta obok chyba hamulce.

Jeszce jedno jak uruchomię silnik to gasna

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.