Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie. W fotelu komfortowym kierowcy sterowanym elektrycznie z pamięciami nie działa mi elektryczne wysuwanie podparcia ud. Silniczek słychać tylko nic się nie dzieje. Poza tym fotel działa poprawnie. Ma ktoś może pomysł, albo spotkał się z taką usterką? Z taką usterką kupiłem i podejrzewam, że ktoś ręcznie na siłę wyciągnął podparcie (teraz nie trzyma się sztywno, można je bezproblemowo wyciągnąć ręką...

Tomek
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

mam to samo u siebie.

Osobiście popsułem.

Wyjechałem podparciem, następnie dostał się tam kocyk :D .

Włączyłem pamięć fotela, podparcie nie miało prawa się cofnąć, bo był tam kocyk.

Od tego momentu obsługa ręczna...

Pzdr,

Wojtek

Edytowane przez wwolny

Pzdr,

Wojtek

Opublikowano

Panowie

jest tam taki trybik z tworzywa i się rozlatuje - mi załatwiła to żonka wciskając na siłę :-(

Jest dostępny nowy w stanach 50 USD lub cały trybik

Przyznam się, że nie rozbierałem jeszcze - może uda się to posklejać ? ale czy wytrzyma?

Czekam do wiosny - fotel aut i zabawa

Opublikowano

U mnie występuje podobny problem tj. pęknięta biała plastikowa przekładnia, niestety dostępna tylko z siłownikiem nastawczym podparcia ud za ok 700 zł.

Poniżej jeden z kolegów opisał naprawę przekładni.

viewtopic.php?f=73&t=229040

Opublikowano
Fajnie to wszystko opisali, nie trafiłem wcześniej na ten post. No cóż, trzeba poczekać do wiosny i zakasać rękawy... :D Skoro da się to zrobić samemu to nic tylko próbować.
Tomek