Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam mały lub duży problem, wycieka mi olej spod rozrządu tak powiedział mi mechanik. Naprawę wycenił na 1000zł, BMW mam od niedawna i chciałbym się dowiedzieć czy ta usterka jest poważna i natychmiast trzeba ją naprawić? I czy koszt naprawy jest naprawdę prawdziwy z góry Dziękuję :) Edytowane przez trolcio
Opublikowano
Zmień nazwę tematu bo zaraz go zamkną:) a wracając do twojego pytania to napisz coś więcej... jaki silnik? czy wyciek jest duży? otwórz maskę i oceń na oko z skąd cieknie dokładnie bo z pod rozrządu to mi nic nie mówi.
Opublikowano
Silnik 2.0 benzyna Po otwarciu maski nic nie widać, po wizycie u mechaniku na kanale stwierdził on że wyciek jest gdzieś spod rozrządu, dodał że te typy tak mają, ponieważ rozrząd jest na łańcuszku czy coś takiego. Mam tą bunię 3 dzień i tak wgl jest to mój pierwszy samochód i nie znam się dobrze :( Olej wycieka non stop gdy odjeżdżam plama jest średnicy około 5 cm
Opublikowano
musisz wejść pod auto, wszystko ładnie umyć z oleju i zobaczyć gdzie pojawia się swieży. Wycieki są wredne bo olej zachlapie ci duzo rzeczy i potem nie widać skąd wycieka.
szukam
  • 2 tygodnie później...