Skocz do zawartości

BMW E36 320i 2.0 benzyna wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały lub duży problem, wycieka mi olej spod rozrządu tak powiedział mi mechanik. Naprawę wycenił na 1000zł, BMW mam od niedawna i chciałbym się dowiedzieć czy ta usterka jest poważna i natychmiast trzeba ją naprawić? I czy koszt naprawy jest naprawdę prawdziwy z góry Dziękuję :)

Edytowane przez trolcio

Opublikowano
Zmień nazwę tematu bo zaraz go zamkną:) a wracając do twojego pytania to napisz coś więcej... jaki silnik? czy wyciek jest duży? otwórz maskę i oceń na oko z skąd cieknie dokładnie bo z pod rozrządu to mi nic nie mówi.
Opublikowano
  • Autor
Silnik 2.0 benzyna Po otwarciu maski nic nie widać, po wizycie u mechaniku na kanale stwierdził on że wyciek jest gdzieś spod rozrządu, dodał że te typy tak mają, ponieważ rozrząd jest na łańcuszku czy coś takiego. Mam tą bunię 3 dzień i tak wgl jest to mój pierwszy samochód i nie znam się dobrze :( Olej wycieka non stop gdy odjeżdżam plama jest średnicy około 5 cm
Opublikowano
musisz wejść pod auto, wszystko ładnie umyć z oleju i zobaczyć gdzie pojawia się swieży. Wycieki są wredne bo olej zachlapie ci duzo rzeczy i potem nie widać skąd wycieka.
szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przerabiałem temat- uszczelki to koszt ok 200zł, robota ogranicza się do ściągnięcia pokrywek.