Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam problem z drganiami kierownicy. Tarcze odpadają. Występują przy normalnej jeździe do 80km/h i lekkim hamowaniu. Proszę o jakieś pomysły.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tuleje wahaczy przednich.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Aby na pewno tuleje wahaczy przednich ? U mnie też drgała kierownica podczas jazdy i hamowania. Wymieniłem tuleje na meyle hd i nic nie pomogło. Wyważenie opon z testem drogowym wyeliminowało drgania w 80%. Bardziej niż tuleje podejrzewałbym jak kolega rafi363 opony/felgi. Tuleje można sprawdzić w łatwy sposób, jedziesz i hamujesz jeżeli kierownica będzie cały czas przekrzywiać się w którąś stronę to znaczy tuleje do wymiany.
Opublikowano
łatwo ją sprawzisz jak ściagniesz koło i tarczę , luzy ,opory itd ale wątpię e46 ma bardzo czuły układ kierowniczy i jest alergiczne nawet na niedoważenie kół rzędu kilku gramów a ,że mało kto kalibruje czesto te maszyny to wszyscy dobrze wiemy bo są to oszczędności, tak człowiek jezdzi od jednego zakładu do drugiego i tak w nieskończoność a wystarczy do jednego porządnego i po kłopocie.
Opublikowano

Ale wibracje mam powyżej 100km/h a kierownica mi się lekko rusza w obu kierunkach przy 80km/h, tak jakby był jakiś luz lub coś krzywe, sprawdzę jutro koła ale raczej odpadają bo to narasta z kilometrami.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka