Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem zaczal sie jakis czas temu

zmienilem amortyzatory, sprezyny

przy okazji takze gorne mocowania mcpersona, odboje, sworznie wachacza, tuleje M3, koncowki drazkow

wtedy kierownica zaczela drzec w zakresie 80-120km/h

wczesniej tylko minimalnie przy hamowaniu

kupilem koncowki stabilizatora, wymienilem

takze tylne i przednie tarcze wraz z klockami

zrobilo sie jeszcze gorzej :?

auto od 80 wpada w bardzo nieprzyjemne i mocno odczuwalne wibracje

pomiedzy 80-120 kierownice czasami wyrywa z rak

czasami bardziej, czasami mniej

kola byly kilka razy przekladane, wiec mysle ze to cos innego

okazalo sie ostatnio ze mam minimalny luz na drazku, lecz dioagnosta powiedzial ze nie pownien miec na te drgania wplywu

moze ma ktos jakis pomysl??

Opublikowano
A jak opony wygladaja...??Ja mialem latajaca kierownice jak jechalem od 60 do 80 km\h zmienilem kola, wywazylem i jest si, ale za to zaczelo sie bujanie samochodem odczuwalne jest to jak jade na luzie i jak prezyspieszam...i okazalo sie ze najprawdopodobniej zalezy to (bede to wiedzial dopiero jutro) od prawej tylnej opony, jest ona skoszona tak, ze jak to zobaczylem to mi kopara :jawdrop: o glebe walnela...opona wyglada jak pilka do futbolu...nie wiem, moze to bedzie to...u mnie zeby kierownica nie latala wystarczylo zmienic sworznie wachacza, zmienilem opony i zrobilem zbieznosc i teraz jest gicio :cool2: :cool2:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Proponuję zacząć od najtańszego rozwiązania - wyważyć koła. Mi też kiedyś biło kierownicą przy ok 80 i więcej, po prostu wulkanizator niedbale wyważył opony, przyjechalem po kilku godzinach, stałem nad gościem i w tedy mi wyważył porządnie. U mnie to pomogło.

Ewentualnie wyważ sobie przykręcone na piaście.

Powinno pomóc.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.