Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :) Chcialbym sie dowiedziec jak wylaczyc kontrole trakcji zeby naprzyklad pokrecic baczki na jakims parkingu. U mnie jest tak ze jak wylacze kontrole trakcji to gdzy wcisne gaz i hamulec to kola sie ladnie kreca z tylu i mordka sie cieszy :D ale jak tylko chce naprzyklad troszke boczkiem sobie pojezdzic to zaraz sie trakcja wlanza. czy mozna to jakos wylaczyc? czy ten typ tak ma?
Opublikowano

spróbuj tak:

najpierw wciśnij raz przycisk wyłączający kontrolę trakcji (ten przy drążku zmiany biegów), a następnie wciśnij go ponownie i przytrzymaj chyba ze 3 sekundy.

wtedy pojawia się na ekranie dtc off. oczywiście najlepiej to robić w trybie sport.

z bmw > r1150r rockster > k1200r beaster > f30 328 sport > g30 520xd

RIP - audi S5 460PS - stolen...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Żadne tryby nie działają przy wyłączeniu trakcji. Obojętnie jaki dasz tryb to przy wyłączeniu przejdzie na zwykły. Do wyłączenia wystarczy przytrzymać przycisk przez 2-3 sekundy. Nigdy nie włącza się z powrotem sam.
Opublikowano
No wlasnie juz tak robiłem jak i w trybie sport jak i w normalnym po wciśnięciu jednokrotnym pojawia sie kontrolka od trakcji a po ponownym wciśnięciu i przytrzymaniu pojawia sie informacja dezaktywowamy dsc i wtedy próbuje zrobic kółko i nadal nic wlanczal sie trakcja i go przymuła. Jeden kolega powiedział mi ze na prostej moge spalić gumę ale jak tylko skręcę kierownica w lewo lub prawo włączy cie trakcja bo mam niby czujnik skrętu i on za to odpowiada. Dlatego was pytam czy tez tak macie.
Opublikowano

U mnie wystarczy wybrać tryb Sport+ przyciskiem do zmiany trybu jazdy.

DSC nie interweniuje i można spokojnie polatać bokiem :8)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie prawda, przy sport + tylko częściowo wyłącza kontrolę, przy ostrzejszych manewrach i tak interweniuje.
Opublikowano
No wlasnie u mnie przy ostrzejszej jeździe chcąc jechac bokiem to sie wlanczal ciagle ta trakcja i dlatego nie wiedziałem jak to jest u was
Opublikowano
... wlanczal...

Włączał kolego się pisze :mrgreen:

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
... wlanczal...

Włączał kolego się pisze :mrgreen:

oj tam zaraz poprawiasz moja pisownie :D kazdemu sie moze zdazyc piszac z telefonu na dworze przy minusowej temperaturze :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Tryb Sport skrzyni, DTC OFF, wspomaganie kierownicy Comfort, ośnieżony parking. Zero interwencji ze strony kontroli trakcji. Polecam :cool2: Edytowane przez vulnerarius
Instagram: @kolczasty
Opublikowano
no to ja juz nie wiem dokladnie jak to jest. w tygodniu postaram sie nagrac jakis filmik i pokaze o co mi chodzi bo u mnie to tak jak pisalem wczesniej na wprost ok fajnie sie kola kreca ale jak zaczne boczkiem jechac lub kulko robic to zamula silnik i nie da rady.
Opublikowano

Tu masz filmik, na którym facet też nie mógł wyłączyć esp i znalazł opcję (trzeba dłużej przytrzymać przycisk z tego co rozumiem w trybie sport).

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Żadnych trybów nie trzeba przestawiać tylko przytrzymać przycisk. I tak całkowite wyłączenie trakcji deaktywuje tryby.