Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu problemu. Co kilka dni załącza mi się błąd poduszek i napinaczy pasów. Po odczytaniu kodu błędu wychodzi błąd zagłówka lewego fotela. W opisie błędu jest informacja, że błąd jest chwilowy. Można go skasować, kontrolki gasną na kilka dni. Dodam, że błąd pojawia się tylko i wyłącznie podczas skrętu w lewo, np na rondzie lub ostrzejszym skręcie w lewo.

Sprawdzone zostały wszystkie wtyczki pod fotelem jak i w fotelu (oparciu). Sprawdzone zostały kable w fotelu pod kątem zagięć, załamań, przecięć itp. i nic nie znaleziono ... nie sprawdzałem tylko samego zagłówka ... nie wiem jak go rozebrać i czy się go w ogóle rozbiera.

Może ktoś się spotkał z takim problemem.... Liczę na pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
wywal wtykę pod siedzeniem.

Była sprawdzana w każdą stronę ... najlepsze jest to, że po skasowaniu błędu, przeginałem wszystkie kable w fotelu, ruszałem wszystkimi wtyczkami tak aby może złapało gdzieś ten błąd i nic się nie stało... błąd nie wystąpił...wystąpił za 2 dni podczas jazdy...nadmienię, że auto nie ma żadnych innych błędów... w ogóle jestem zdziwiony, że nie ma ich wcale poza tym jednym ... :)

Opublikowano

czestym bledem pasow jest slaby aku lub jakies male zwarcie gdzies na aucie spowodowane woda .

wymieniony aku - jak reka odjal.

drugi przypadek

zwarcia na pdc i kablach od afs . male sporadyczne.

Opublikowano
Mialem w tamtym roku tez problem z kontrolka poduczki i pasow, myslalem ze mata ktoras siadla, podjechalem do aso i jak sie okazalo cos bylo z klema pirotechniczna, 57euro zaplacilem i po problemie.
Opublikowano
Kolega wyrażnie napisał że ma problem z zagłówkiem.

W zasadzie to ja nie mam pojęcia z czym mam problem ... sprawdzone to co było możliwe a tego ustrojstwa nie dotykam ...szukałem tez zagłowka do kupienia ale na rynku wtórnym albo są same wystrzelone albo sprzedawane w całości z fotelami ... chodzi mi po głowie wrzucenie komfortów więc może to rozwiąże problem