Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na konsoli jest kontrolka stanu klocków hamulcowych,ale w klockach nie ma czujników,ani żadnej złączki elektrycznej do której ewentualne czujniki można by podłączyc.W momencie włączenia zapłonu kontrolka zapala się na chwile i gasnie.O co tu chodzi-pomocy.
Opublikowano
jesli chodzi o podlaczenie czujnika to w lewym przednim nadkolu jest taki plastik, otwierasz go i tam znajduje sie podlaczenie do czujnika. a jesli pytasz co to moze byc ze gasnie ta kontrolka to nie wiem.... u mnie w e36 mam urwany czujnik i kontrolka sie swieci caly czas! ale zanim go urwalem byl owiniety na kolumnie i kontrolka normalnie gasla.
Opublikowano
ja w e 34 jak podlanczalem czujniki klockow to komputer wykazywal zuzyte klocki to dalem sobie spokuj i mam niepodlaczone jest ok moze dlatego ze te klocki byly jakas podruba
Opublikowano
Z tymi klockami to jest tak-najpewniej właśnie w tej kostce znajdującej się w lewym przednim nadkolu masz włożony drucik(sam tak zrobiłem)i ten mostek powoduje że samochód widzi jakby miał dobre klocki.Dokup nowy czujnik,najpierw na oko sprawdź klocki i wymień czujnik,rozepnij zworę na wyłączonym kluczyku i wepnij czujnik i powinno być ok.
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20