Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z podświetleniem ,potencjometr od regulacji nie reaguje,podświetlenie delikatnie się świeci.

Drugi problem to audio gra tylko prawy głośnik w dżwiach,auto tak kupiłem z Niemiec ,1999 r. radio z navi 4:3.

Opublikowano
Oddaj do dobrego elektronika od BMW i niech znajdzie i usunie problem. Ciężko wywróżyć coś w elektryce przez internet. Pozdro.
Opublikowano

Za podświetlenie odpowiada moduł LCM.

Jak moduły nie dostają komunikatu o jasności, świecą cały czas ze średnim natężeniem.

Możesz mieć popsute

- potencjometr od jasności

- przewód komunikacji od LCM

- LCM

Pierwszy punkt możesz sprawdzić sam po rozbiórce, drugi i trzeci najłatwiej podpiać się pod ibus i sprawdzić czy lecą odpowiednie komunikaty ale potrzebujesz interfejs

Nie wiem ile to kosztuje ale możliwe ze nie warto w ogóle nic sprawdzać tylko odrazu wymienić jeśli jest tanie

Powodzenia

Opublikowano
Dokładnie to wygląda tak :Jak jadę w dzień słoneczny to wyświetlacz od komputera obc i navi oraz klimy świeci jasno ,jak się ściemnia to przygasa,czyli sterowanie automatyczne fotorezystorem,ale w żaden sposób nie ma reakcji na potencjometr sprawdzony jest ok.Mam interfejs i inpę może w ustawieniach lcm można to zmienić.