Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od 2-3 tygodni mam problem - co kilkanascie kilometrow wyrywa mi rure ktora laczy intercooler z AGR (mam nadzieje ze nic nie pomylilem). Wina lezy zapewne po stronie drucika, ktory zabezpiecza koncowke rury ( tutaj jest zaznaczony na niecieskim kółeczku: http://i.imgur.com/N3tQul.jpg ). Da sie gdzies kupic to zapinanie? Troche slabo sie jezdzi, czujac spaliny wewnatrz auta :/

Opublikowano
Tylko szroty, w aso razem z rurą jak pamiętam. Pasuje też po małych przeróbkach od skody octavii 2.0tdi. Jest temat na forum, bo sam kiedyś szukałem. Spróbuj opaskę metalową ściskową, skręcaną założyć.

-------------------

Artur

Opublikowano

Ale ten element co nachodzi na obudowę EGR jest plastikowy i pewno przy okazji strzeli.

Jeśli temat nie do ogarnięcia to chyba szukał bym uniwersalnych kolanek gumowych do IC np. Samco.

Opublikowano
Troche slabo to wyglada, ale dzieki za sugestie. Pojezdze chyba po szrotach, bo cena tego kolanka, z tego co widze, nie nalezy do najnizszych :/
Opublikowano
Taka spinka jest do dostania w ASO. Wiem bo ostatnio kupowalem (moja sie jakims cudem seszlifowala i balem sie ze pewnego dnia strzeli). Kosztuje grosze i raczej nie warto dla paru zl kombinowac z wymiana na nowa rure, badz zamiana z innego modelu.
Opublikowano
Taka spinka jest do dostania w ASO. Wiem bo ostatnio kupowalem (moja sie jakims cudem seszlifowala i balem sie ze pewnego dnia strzeli). Kosztuje grosze i raczej nie warto dla paru zl kombinowac z wymiana na nowa rure, badz zamiana z innego modelu.

Podaj jej nr. Ja pytałem w aso i tylko komplet z rurą:-(

-------------------

Artur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak dla potomnosci, gdyby tu kiedys ktos trafil: kupilem zapinke od Skody/Seata/Audi/kilku innych z grupy VAG. Pasuje elegancko. Sa dwa rodzaje i trzeba kupic wiekszy. Numer seryjny: 1J0145769G
Opublikowano
Tak dla potomnosci, gdyby tu kiedys ktos trafil: kupilem zapinke od Skody/Seata/Audi/kilku innych z grupy VAG. Pasuje elegancko. Sa dwa rodzaje i trzeba kupic wiekszy. Numer seryjny: 1J0145769G

Dzięki. Ile zł?

-------------------

Artur

Opublikowano

Dzięki. Ile zł?

Nie ma sprawy :) Na allegro, z przesylka 16zl (sam element 6zl ;)). Pewnie da sie znalezc taniej, ale nie chcialo mi sie zakladac konta na innych stronach, zeby zaoszczedzic 5zl ;)

Opublikowano

Dzięki. Ile zł?

Nie ma sprawy :) Na allegro, z przesylka 16zl (sam element 6zl ;)). Pewnie da sie znalezc taniej, ale nie chcialo mi sie zakladac konta na innych stronach, zeby zaoszczedzic 5zl ;)

Zapinka z tym numerem, który podałeś nie do końca pasuje - spadła mi rura od egr, gdy ruszałem. Trzeba ją podgiąć i rozgiąć w kilku miejscach, szczegolnie na końcach i dopiero wtedy pasuje. Koszt w aso skody to 3.80zł :-) + 10 min przeróbek.

-------------------

Artur

Opublikowano
No tak - zdecydowanie trzeba te spinke troche "poprawic". Ale pasuje i kosztuje kilka zlotych co w porownaniu do koniecznosci kupna calej rury raczej jest kuszaca propozycja :)