Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Zaobserwowane objawy : wyłączyło się radio, GPS, zgasł wyświetlacz, włączyła się sygnalizacja braku asystenta parkowania (faktycznie nie działał). Pozostałe systemy działały.

Po jakimś czasie (30 - 50sek.) wszystko zaczęło powoli wracać do normy z tym że asystent parkowania alał mnie jeszcze trzy, cztery razy. :)

Tu pytanie : Ja mogła być przyczyna tych anomalii ? Znajomy twierdzi że to może być awaria tytułowego modułu, jak tak to gdzie go szukać w aucie ? Może to i śmieszne ale nie mam pojęcia gdzie cholery szukać aby go sprawdzić :)

PS. Dla "ułatwienia" dodam że na przestrzeni ostatnich czterech miesięcy miałem dwa razy taki objaw - na kilka sekund zgasła mi cała tablica z zegarami.

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moduł jest za schowkiem pasażera.
Opublikowano

Witam :)

Co diagnozować skoro w tej chwili wszystko działa poprawnie ? :mad2: Byłem, kazali mi przyjść jak przestanie :)

Z doświadczenia wynika że z koła schodzi powietrze jak pada deszcz a ja jadę odświętnie ubrany do restauracji na proszoną kolację :D Myślę że z tym będzie podobnie :D

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłącz auto pod komputer.Odczytaj zapisane błędy.
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam :) Pomysł fajny, czy nie wiesz przypadkiem jak to zrobić ? (jak by co może być i bez przypadku :) )

Podjedź do kogoś kto posiada interfejs diagnostyczny (np. serwis lub ktoś z forum) i sczytajcie błędy które zapisały się w przeszłości, potem napisz je w tym temacie.