Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy używało może ktoś z was urządzenia podobnego do - ICAR BT BMW F07 F12 E60 E61 F10 F11 F18 E81 E90 PL [znalezione na allegro]

zastanawiam się nad kupnem w celu porostu śledzenia czy w moim aucie nie pojawiają się jakieś błędy ?

Opublikowano
Czy taki kabel starczy "INTERFEJS ELM327 BMW F30 F07 F12 E60 E61 F10 F11" - czy jest jakieś rozróżnienie co do kabli i rocznika auta?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Czy używało może ktoś z was urządzenia podobnego do - ICAR BT BMW F07 F12 E60 E61 F10 F11 F18 E81 E90 PL [znalezione na allegro]

zastanawiam się nad kupnem w celu porostu śledzenia czy w moim aucie nie pojawiają się jakieś błędy ?

Dużo lepszym rozwiązaniem jest kupno aplikacji na telefon "Carly for BMW" , za jej pomocą odczytasz i skasujesz błędy, zakodujesz różne ciekawe funkcje w samochodzie, skasujesz inspekcje, zarejestrujesz i zakodujesz nowy akumulator, wymusisz wypalanie filtra DPF (jeszcze nie dla wszystkich silników). Posiadam tą aplikacje od 1,5 roku i od tamtej pory nie potrzebowałem uruchamiać INPY czy DIS-a.

Opublikowano

kup zwykly kabel dcan i bedziesz mogl tym obslugiwac iste d , jest 1000 razy lepsza od inpy.

nawet mam taki kabel i go nieuwzywam moge ci go sprzedac za smieszne pieniadze

Opublikowano
Witam

Dużo lepszym rozwiązaniem jest kupno aplikacji na telefon "Carly for BMW" , za jej pomocą odczytasz i skasujesz błędy, zakodujesz różne ciekawe funkcje w samochodzie, skasujesz inspekcje, zarejestrujesz i zakodujesz nowy akumulator, wymusisz wypalanie filtra DPF (jeszcze nie dla wszystkich silników). Posiadam tą aplikacje od 1,5 roku i od tamtej pory nie potrzebowałem uruchamiać INPY czy DIS-a.

Jeśli jest rzeczywiście tak jak mówisz to chętnie zastanowię się nad tą aplikacją. Tylko mam pytanko czy do połączenia to przez WiFi a jeśli tak to ten przekaźnik który pokazałem powinienem również zakupi bo nie bardzo wiem jak apka połączy się bo nie mam w aucie żadnego modemu czy czegoś podobnego a pewnie net potrzebny ? Czy połączenie następuje przez Bluetooth?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli masz telefon lub tablet z androidem to przez BT, Iphone przez wifi. Na oficjalnej stronie tej aplikacji kupisz odpowiedni adapter: http://www.mycarly.com/product/bmw-app/

Wcześniej apka nazywała się "BMWhat" i tu masz temat z nią związany: viewtopic.php?f=48&t=207723

Ps. Wczesniej jak miałem E60 520d 163KM to wystarczył mi zwykły adapter z allegro ale jak zmieniłem na silnik N47 to musiałem dokupić BT od producenta apki bo ten poprzedni nie działał w pełni z silnikiem N47.