Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem e90 320d automat. Nie działa tryb skrzyni biegów DS. Po przełączeniu na tryb Manual mogę tylko redukować biegi , pociągniecie dźwigni na + nie działa. Podobno to jakaś taśma ? Tak twierdzi ten kto mi sprzedawał .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz rozebrać plastiki koło lewarka, pewno jeden kabel będzie przetarty, wystarczy połączyć na nowo.
Opublikowano
Ta wiązka i tak długo nie wytrzyma . Kabelki są w bardzo kiepskim stanie. Popękana izolacja , trzeba będzie wyjąc całą dźwignie i zrobić nową wiązkę .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziwne, zaglądałem tam w wielu autach, i np w moim 10 letnim, czy w innych z przebiegami ponad 200k te wiązki wyglądały jak nowe z fabryki.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Cześć. U mnie podobny objaw. Musze ściągnąć tunel środkowy czy tylko mieszek?

Wystarczy zdjąć tylko mieszek i plastik ale dobrze zdjąć całą obudowe tunelu z góry (ten dekor) bo wtedy jest lepszy dostęp do kabelków

Opublikowano
Oki. Zdjąłem caly tunel. Zauważyłem że szary kabelek jest urwany.. polutowałem i ds działa natomiast łopatki przy kierownicy nadal nie działają :( łopatki są po vinie nie dokładnlane... wie ktoś czy je się jakoś resetuje? Dziękuję za odpowiedź :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To posprawdzaj resztę na tej samej długości. To że nie są przerwane, nie znaczy, że przewodzą. W izolacji mogą być popekane, ale izolacja jest jeszcze cała.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie dołącze się do tematu, czy po za brakiem trybu DS zauważyliście jakieś niedogodności?

Mam problem z e92 335i nie działa tryb DS, manetki i cała multifunkcja kierownicy. Kod błedu wyskakuje mi 5087 EGS Hardware input (…)

Przychodzi coś komuś do głowy?

Problem pojawił się po wymianie panewek i krzyżaka kolumny kierowniczej ale to raczej mało powiązane rzeczy

Z góry dziękuje za odpowiedzi