Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, problem jak w temacie. Jakiś czas temu wymieniałem pompę progową, bo strasznie mi buczała (był jakiś zamiennik), ale nic poza buczeniem się nie działo. Wymieniłem znów na zamiennik, ale firmy nie pamiętam, po 2 tygodniach pompa dalej buczała. Zareklamowałem, i kupiłem oryginał. 2 tygodnie i oryginał renegerowany też buczy........ Co może być tego powodem? Filtr paliwa? Jakim cudem 2 tygodniowa pompa paliwa zaczyna mi głośno pracować. Chodzi jak maszynka do włosów...
Opublikowano
Moja tak chodzi od pół roku. Może nie jak suszarka ale jednak buczy. Ciśnienie podaje dobre wiec nie wymieniam. Auto spadkow mocy nie ma, odpala jak trzeba :) Myśle ze nie potrzebnie sie stresujesz :cool2:
Opublikowano

Moja też buczy trochę wyje nie mocno ale słychać, ciśnienia dobre więc również się nie przejmuje :)

może ten typ tak ma.

Opublikowano

Ja tylko powiem ze wczoraj rozebralem oryginalną sprawną pompe Automotiva (ulamany krociec) i rozebralem tez gów.... pompe WRC.

To co zobaczylem to maskara jakas.W zamienniku silnik elektryczny jest 2 razy mniejszy, uzwojenie deliktane a ruch paliwa wymuszony jakims plastikowym pseudo wiatraczkiem.Po wyjeciu srodka wszystko sie rozlazło a szczotki wypadly mi na kolana..teraz juz wiem czemu to g... padlo.

W oryginale wszystko jest solidne,silnik sprawia wrazenie pancernego, zadnych luznych kabelków jak w zamienniku.I podstawowa sprawa, ruch paliwa wymuszony jest poprzez swojego rodzaju slimak stalowy w obudowie stalowej wiec dlatego jest to b.ciche i praktycznie nie zniszczalne.

sprzedam iCom Next Ori
Opublikowano
Ja tylko powiem ze wczoraj rozebralem oryginalną sprawną pompe Automotiva (ulamany krociec) i rozebralem tez gów.... pompe WRC.

To co zobaczylem to maskara jakas.W zamienniku silnik elektryczny jest 2 razy mniejszy, uzwojenie deliktane a ruch paliwa wymuszony jakims plastikowym pseudo wiatraczkiem.Po wyjeciu srodka wszystko sie rozlazło a szczotki wypadly mi na kolana..teraz juz wiem czemu to g... padlo.

W oryginale wszystko jest solidne,silnik sprawia wrazenie pancernego, zadnych luznych kabelków jak w zamienniku.I podstawowa sprawa, ruch paliwa wymuszony jest poprzez swojego rodzaju slimak stalowy w obudowie stalowej wiec dlatego jest to b.ciche i praktycznie nie zniszczalne.

Kupiłem orginał. Ti automotive, co prawda przez allegro, ale numery miało wybite z roku 2015. Cicho było przez 2 tygodnie, później to samo co w zamiennikach. Obecnie zostaje przy zamienniku, i po prostu owinę go matą dźwiękoszczelną, żebym go nie słyszał. Jak padnie kupie nową, tyle.

Opublikowano
Kupiłem orginał. Ti automotive, co prawda przez allegro, ale numery miało wybite z roku 2015. Cicho było przez 2 tygodnie, później to samo co w zamiennikach. Obecnie zostaje przy zamienniku, i po prostu owinę go matą dźwiękoszczelną, żebym go nie słyszał. Jak padnie kupie nową, tyle.

Swoją pompę - to były pierwsze wypusty znakowane już jako TI Automotive - wymieniłem w 2009 r (w pierwszym roku użytkowania auta się wysypała bo zapewne polskie paliwo nie służyło jej zbytnio). Od tamtej pory do dziś przez te 6 lat ani razu nie zajęczała, chodzi bez problemu, parametry w INPA ma bardzo dobre.

Przez Allegro chyba trochę bałbym się kupować (chyba, że miałbym wcześniej już sprawdzonego i poleconego na forach sprzedawcę) bo być może kupiłeś TI Automotive ale nie masz gwarancji czy to oryginał TI Automotive czy może tylko obudowa jest taka a środek został zregenerowany chińskim łajnem...

Pzdr.