Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje auto to BMW E36 318ti Compact rok 1996. Auto strasznie się trzęsie przerywa na biegu jałowym, nie brakuje raczej mocy, kompresja też ok. Obroty silnik utrzymują się na ok. 700 i często skaczą. Zawiozłem auto do znajomego mechanika i podłączył komputer, i wypisał mi błędy, które usunął: 10' 62' 50' 52' 53'. Kazał mi pojeździć trochę, żeby błędy znowu wyskoczyły, bo zaraz po usunięciu się nie pokazały, a auto dalej chodziło tak jak wcześniej. Może ktoś będzie wiedział o co chodzi z tym autem, bo nawet mechanik powiedział, że nie wie za co się brać przy takiej ilości błędów, a niektórych wgl nie mógł rozpoznać. Postaram się poszukać co to za błędy, ale liczę również na Waszą pomoc.
Opublikowano
A kiedy robiłeś jakiś podstawowy serwis? wymiana świec, przewodów zapłonowych, filtrów. Czasem nawet wyczyszczenie czujników wałka i wału daje efekty. Sprawdź też szczelność dolotu.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Temat zamknięty. Wczoraj wymieniłem odme i dwa przewody idące od niej i silnik pracuje równo. Koszt 98zł plus półtorej godziny roboty samemu.
  • 2 tygodnie później...