Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zebys chociaz zdjecie sprezyny czy amorka wkleil a ty cale auto wstawiles.

Numer jest nadrukowany na sprezynie lub amortyzatorze.

Pozniej wchodzisz na realoem i sprawdzasz.

PS

Ładne autko.

Opublikowano
sprawdzałem tą strone i niestety nie ma tam opisu do pojedyńczych egzemplarzy. Wyczytałem, że sprężyny od m technika maja nakropkowanie w róznych kolorach.
Opublikowano

Ja mam coupe z zawieszeniem M-technic. Wiele elementów jest innych, ale jak chcesz to sprawdzić w szybki sposób, to zmierz średnicę stabilizatora z przodu. M-technic ma fi 26mm a standard fi 23mm.

Jednak nie jest to 100% metoda, bo wiesz, że ludzie montują w autach to co im w ręce wpadnie. Poza tym są inne amortyzatory i sprężyny.

Jeśli z takim zawieszeniem wyjechało auto z fabryki to powiedzą ci o tym w aso po podaniu vinu.

Co do zdjęcia to słabo widać, ale stoi podobnie jak moja.

Z tego co pamietam, jak kiedys mierzyłem, to z przodu i z tyłu między progiem a asfaltem przy kołach jest po ok. 16 cm.

Opublikowano

mam sprawdzone i potwierdzone przez serwis, że mam m-technika.

czy ktoś zna rozmiar takiej sprężyny, czyli wysokość, grubość, bo szukam zamiennika.

Opublikowano

Jak chcesz zmienić sprężynę, to robi się to parami.

Grubość i długość sprężyny to żadne cechy rozpoznawcze, bo nie wiesz jaką taka zakupiona na oko sprężyna ma charakterystykę.

Najlepiej kupić nowe renomowanej firmy, bo są w przypadku M-technika ponad dwa razy tańsze niż w aso. Mówisz że M-technik i wybierają ci z katalogu odpowiedniki.

Opublikowano
napewno wymienie pare.. teraz tylko szukam sklepu gdzie moglbym dostac takie spężynki, może ktoś poleci jakiej firmy i gdzie??
  • 1 rok później...
Opublikowano

Hehe mam podobny problem i identyczny samochód :)

Obczaj link poniżej. Będe musiał wskoczyć pod samochód i też to sprawdzić bo sam nie wiem czy mam tylko pakiet czy też zawieszenie M-Technic. Ostatnio jak byłem na kanale, to zauważyłem że z jednego amorka tylnego cieknie :( co prawda jest jeszcze w formie ale koniec jego już tuż tuż. Gość z allegro postraszył mnie ceną - 700zł sztuka (okazało się, że chodzi o przednie) :jawdrop:

A Ty jak wymieniłeś? Ile zapłaciłeś?

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/ - moja Bumcia ;)

http://www.ee.pw.edu.pl/~andrzem1/bmw/spalanie.gif