Skocz do zawartości

ConnectedDrive - przeniesienie do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje BMW zostało zakupione w salonie w UK. Samochód mam od nowego i od zawsze zarejestrowany jest w Polsce i jeździ u nas w kraju. Oczywiście jest to wersja LHD czyli kierownica po lewej stronie :) Po prostu oferta dealera w UK była dużo lepsza niż w polskich salonach.

Mam włączone usługi ConnectedDrive - abonament na pogodę, RTTI itp. Usługi opłacone do 15.10.2017.

Czy jest sens przenieść usługi ConnectedDrive do Polski? Aktualnie całość wszystko konfiguruję sobie na angielskiej stronie https://www.bmw-connecteddrive.co.uk

Po przeniesieniu mógłbym to robić na polskiej stronie ale czy przypadkiem nie stracę usług które aktualnie mam opłacone po zakupie w UK? Jak to widzicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kontaktowałeś się z polską infolinią ConnectedDrive...?

Dla samochodów sprowadzanych, kupionych w programie PS często da się "przepisać" auto na polską stronę z zachowaniem wykupionych usług.

Może w Twoim wypadku też by się dało...

Opublikowano
Witam

Moje BMW zostało zakupione w salonie w UK. Samochód mam od nowego i od zawsze zarejestrowany jest w Polsce i jeździ u nas w kraju. Oczywiście jest to wersja LHD czyli kierownica po lewej stronie :) Po prostu oferta dealera w UK była dużo lepsza niż w polskich salonach.

Także zamawiałem swoje F10 w UK poprzez brokera i auto od razu zostało przypisane do rynku polskiego . Jeśli masz problemy z funkcjonalnością , tak jak kolega Pe.te proponuje najlepiej skontaktuj się z infolinią PL .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest jakiś sposób na sprawdzenie na ile wykupiono usługi ? Mam 520d z rynku austriackiego - czy jedynym sposobem jest dodzwonienie sie na infolinie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W ConnectedDrive z poziomu samochodu - wchodzisz w sklep i tam jest informacja o aktualnie posiadanych usługach i ich terminie ważności.

Nie wiem czy to działa jak auto nie jest podpięte do PL...

Opublikowano
własnie do tego doszedłem ... działa i okazuje sie że mam usługi wykupione do maja 2018 - jak to teraz przenieść do PL ? da sie jakos z automatu na podstawie numeru VIN auta czy mozolny kontakt z biurem obsługi i wymiana mailowa ?
Opublikowano
czy mozolny kontakt z biurem obsługi i wymiana mailowa ?

Sam sobie szukasz problemów....

Ja zadzwoniłem na infolinię i wszystko miałem kompleksowo załatwione no ale jeśli wolisz zabierać się za coś o czym nie masz pojęcia, to powodzenia.

Opublikowano

Pytałem czy można zrobic to samemu przez aplikacje na www wpisując numer VIN auta ....

Też załatwiłem to wszystko przez konsultanta telefonicznie - trwało 8 minut

Opublikowano
Ja jak zadzwoniłem do konsultanta, to po podaniu VIN Pan powiedział, że u mnie nie da się (BMW F11 2011r.), bo mam auto wyprodukowane przed lipcem 2013 :mad2: