Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mija już prawie rok od kiedy mam F34 Mpak. Zacząłem się zastanawiam nad zmianami w środku. Chciałem zacząć od zamiany tapicerki z alkantary na skórę i ten sam zabieg zrobić z obiciem drzwi. Czy ktoś to robił?

To samo chcę zrobić z kilkoma elementami deski rozdzielczej.

Dzwoniłem dziś do Inchape w Wawie i trafiłem na młotka, który zaczął kręcić nosem, że trzeba dużo komponentów kupować itp i w ogóle chciał mnie zniechęcić do tego. Jak to Inchape :).

Robiliście może to, a jeśli tak to gdzie?

Opublikowano

Dlaczego rezygnujesz z alcantary?

Nie myślałeś o obszyciu sa firmy które dają lepszą skóre niż fabryka...

Opublikowano
Dlaczego rezygnujesz z alcantary?

Nie myślałeś o obszyciu sa firmy które dają lepszą skóre niż fabryka...

Zgadzam się

na stronach można znaleźć efekty pracy takich firm i wygląda to nieźle

Kiedyś miałem takie myśli, żeby deskę rozdzielczą obić skórą w moim F36 ale póki co nic nie zrobiłem w tym kierunku.

To coś z czego pokryty jest mój kokpit raczej średnio wpada w mój gust. Mam wrażenie, że w moim e60 wyglądało to lepiej nie wspominając o obiciu skórą w taty X5, które wygląda o nieeeebo lepiej no i przede wszystkim wprawia w poczucie jakiegoś takiego bardziej luksusowego auta.

Opublikowano

Akurat na pomysł obszycia nie wpadłem. Dobry pomyśł - rozumiem, że alkantara pozostaje i jest obszywana wtedy skórą, tak?

Również myślę o obszyciu deski rozdzielczej. Pomimo że to dobrej jakości plastik, to nadal plastik.

Macie jakieś polecane miejsca? Zastanawiam, się czy zrobią to równie dobrze jak w ASO - w sensie wymontowanie i ponowne zamontowanie poszczególnych części siedzeń, drzwi i deski rozdzielczej

Opublikowano
Zna ktoś może taki zakład na Pomorzu? Również rozważam zmianę na skórę,ale dopiero jak alcantara się zniszczy.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zna ktoś może taki zakład na Pomorzu? Również rozważam zmianę na skórę,ale dopiero jak alcantara się zniszczy.

Widziałem mpakietową alcantarę w E46 i E90 z przebiegami po 250 tyś i nic jej nie było także chwilę Ci zejdzie :)

Opublikowano
Akurat na pomysł obszycia nie wpadłem. Dobry pomyśł - rozumiem, że alkantara pozostaje i jest obszywana wtedy skórą, tak?

Również myślę o obszyciu deski rozdzielczej. Pomimo że to dobrej jakości plastik, to nadal plastik.

Macie jakieś polecane miejsca? Zastanawiam, się czy zrobią to równie dobrze jak w ASO - w sensie wymontowanie i ponowne zamontowanie poszczególnych części siedzeń, drzwi i deski rozdzielczej

nie, alcantarę się ściąga można ją potem sprzedać i w jej miejsce obszywa się skórą, dobry tapicer zrobi to idealnie i będzie jak oryginał, a przy okazji można coś zmodzić (dodatkowe przeszycia itp.)

• 2 lata później...
Opublikowano

witam... czy ktoś się orientuje w temacie - chciałbym wymienić swoje fotele z materiału wersja sport na fotele z alcantary z wersji sport tylko te nowe fotele mają ogrzewanie ... jeśli nie chce ciągnąć kabli do ogrzewania to kostki będą pasować ?? nie będzie podpięte tylko to ogrzewanie ??

I druga sprawa boczki też chcę zmienić ale nowe boczki mają oświetlenie led ... więc jeśli chce żeby te paski świeciły to wystarczy zmienić instalację w drzwiach czy muszę jeszcze coś wymieniać??

Ktoś się orientuje??

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...