Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po powitalni to mój pierwszy oficjalny post na forum.

Po okresie użytkowania motocykla (japońskiego niestety :) ) postanowiłem znowu wrócić do 4 kółek

Zacznę od tego, że opcja szukaj nie odpowiedziała mi na wszystkie wątpliwości, stąd moje pytania:

1. Jak zachowują się w/w auta w zakrętach ? Nigdy nie jeździłem BMW, natomiast jechałem jako pasażer w sport coupe i było ok. Szybka zmiana kierunku jazdy i auto nawet nie drgnęło. Czy w 318is coupe można spodziewać się podobnych doznań. Z jakimi prędkościami można 318is coupe pokonywać zakręty? Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że umiejętności kierowcy to podstawa ale zakręty, to takie motocyklowe zboczenie.

2. Dynamika i elastyczność silnika: Jak bardzo trzeba kręcić 318is coupe, żeby poruszała się w miarę żwawo ?

3. Spalanie- wiem, że honda mało pali ale, co z tego.

4. Jak w polskich realich sprawuje się zawieszenie?

Dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym bral pod uwage najwazniejsze kryterium:

FWD czy RWD ..

FWD jest dla dziewczynek.

RWD .... wiadomo , kazdy jezdzi jak chce, ja czesto bokami wiec dla mnie wybor prosty.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Mojego IS-a prowadzilo sie bardzo przyjemnie, w zakretach trzymal sie 'jak przyklejony'. Silnik 1.8 16v zachowuje sie podobnie do wysokoobrotowych silnikow Hondy. Gdyby wiecej Hond (a nie tylko S2000 i NSX) mialy naped na wlasciwa os :twisted: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i