Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o radę. Zacina mi się w aucie centralny zamek, którego nie mogę otworzyć ani zamknąć. W tym samym czasie przestają działać wycieraczki, pompka spryskiwacza i elektryczne szyby. Gdzie może być przyczyna dolegliwości? Auto E34 89r.
Opublikowano

Witam

Mialem niedawno to samo w E-36 i u mnie byl walniety modul centralnego zamka. Zniknelo oswietlenie wnetrza i centralny zamek (szyby i szyber mam na korbke). U Ciebie na 99,9% jest to samo tylko ze basz jeszcze sterowanie wycieraczkami w tym module. Bylo wiele razy na forum o tym

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Opublikowano
u mnie podobne objawy spowodowało zwarcie wprzewodach klapy bagażnika zaizolowałem przycięte przewody i po sprawie.Mechanik kazał zostawić samochód na 2dni :duh: Wtedy przycinał mi się centralny ,oświetlenie zegarów i el.szyby.
Opublikowano
u mnie podobne objawy spowodowało zwarcie wprzewodach klapy bagażnika zaizolowałem przycięte przewody i po sprawie.Mechanik kazał zostawić samochód na 2dni :duh: Wtedy przycinał mi się centralny ,oświetlenie zegarów i el.szyby.

Nie doczytalem dobrze posta. Zrozumialem ze juz sie zacial calkowicie i ze wycieraczki i reszta tez nie dziala nie dziala.

Pozdrawiam
Opublikowano

Problem jest z bezpiecznikiem zasilajacym moduły pod tylnim siedzeniem.

Bezpiecznik ten znajduje się również pod siedzeniem ale po stronie akumulatora w czarnym plastikowym pudełeczku.

Od klemy plusowej na akumulatorze jeden z przewodów idzie właśnie do tej puszeczki. Gdy ją otworzysz zobaczysz 80A bezpiecznik, który może nie będzie przepalony, ale napewno pęknięty.

Opublikowano
Dziękuję za pomoc. Zgodnie z poradami sprawdzam przyczyny i dam odpowiedź, co było powodem. Jeszcze raz dzięki :D
Opublikowano
Tak jak radził robertbmw pęknięty był bezpiecznik listkowy 80A w pudełeczku obok akumulatora. Po prostu pod wpływem czasu i wstrząsów pękł. Nie wiedziałem do tej pory, że w moim aucie mogę znaleźć tego rodzaju bezpiecznik. Dzięki wszystkim za rady, które dla mnie okazały się w pełni trafione. Pozdrawiam :lol:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

mam problem też z centralnym ale troszke z innej beczki. W drzwiach kierowcy nie dało się rady otworzyć centralnym drzwi, kluczyk nie chciał się przekręcić. Rozruszałem go trochę i teraz dało rade zamykać drzwi, ale nie szło ich otworzyć. Kuracja WD40 pomogła teraz zamykają się i otwierają. Ale pojawił się problem że po zamknięciu drzwi przez chwilę słychać głośne brzęczenie z zamka kierowcy. Nie wiecie przypadkiem jak usunąć te ustarkę? Zależy mi żeby grało wszystko w 100% bo beta musi być w stanie idalnym :D dodam że chodzi o 525i 24v 1991r. Dzięki za odp. Wesołych Świąt

Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)