Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Byłem dzisiaj na giełdzie we Wrocławiu i była Beemka srebrna 520i, z 1996 roku i miała przebieg 60.000 km. Facet tłumaczył mi że tym autem jeździł dziadek 75letni i jak ją kupował w 2004 to miała 38tyś. przebiegu. Nie wiem czy w to wierzyć :) Bardzo jest to autko zadbane i nie wiem czy sie na nie decydować. Czy w serwisie mi sprawdzą czy ten przebieg jest orginalny?

NIe mogę nigdzie znaleźć informacji odnośnie przyspieszenia BMW 520i z silnikiem 150KM. Ile ono wynosi?

Opublikowano
Cześć.

Byłem dzisiaj na giełdzie we Wrocławiu i była Beemka srebrna 520i, z 1996 roku i miała przebieg 60.000 km. Facet tłumaczył mi że tym autem jeździł dziadek 75letni i jak ją kupował w 2004 to miała 38tyś. przebiegu. Nie wiem czy w to wierzyć :)

A co miał mówić, ze ma...160.000 km :mrgreen: :twisted2:

Poproś o wszystkie papiery do auta, książkę serwisową, VIN auta, kodydo auta, radia oraz 4 kluczyki i wtedy spokojnie sie przyjrzyj. A w okazje za bardzo nie wierz, tym bardziej na... giełdzie :duh:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
Nie no zgadza sie, może być coś nie tak ale przeciez zdażaja sie takie przypadki. Sprawdz ja dokładnie a napewno sie przekonasz.
Opublikowano

a moim skromnym zdaniem sadze ze jet to mozliwe moja ciocia z wujkiem maja seata cordobe kupili ten samochod w 2001 roku jako nowe do dzis zrobili nim okolo 27 tys km :duh:

jezeli auto ma dokumentacje lub wyglada jak nowy albo baaaardzo ladnie to prezbieg jest realny :cool2:

moje modele
Opublikowano
a moim skromnym zdaniem sadze ze jet to mozliwe moja ciocia z wujkiem maja seata cordobe kupili ten samochod w 2001 roku jako nowe do dzis zrobili nim okolo 27 tys km :duh:

jezeli auto ma dokumentacje lub wyglada jak nowy albo baaaardzo ladnie to prezbieg jest realny :cool2:

Zgoda Dixi, ale zauważ, ze większość BMW sciągnietych z Niemiec jest od "dziadka". Ktoś kiedyś tu napisał trafnie, że to, że w briefie jest właściciel z 1930 roku nie oznacza, ze nie używał tego autka syn lub wnuk. Czyżby w Niemczech mieszkały tylko osoby powyżej 65 roku zycia? :twisted2:

Moja "matka" była np. okazją. Kupiłem E28 po pierwszym właścicielu,który jeździł nią...18 lat. :8)

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

to bedzie widac przeciez ze auto ma tak maly przebieg

latwo to sprawdzic po tapicerce, szczegolnie skora prawde ci powie, na niej zawsze widac jak na dloni jaki auto ma przebieg :)

skora na kierownicy, listwy na progach

na wszystko trzeba zwrococ uwage, powinno wygladac prawie jak z fabryki przy takim przebiegu

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

mozliwe mojego kumpla tata ma astre od nowosci z 1996r i ma 59tys km

520i od 0-100km 10.2sek

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witaj

Moja też jest od 75letniego dziadka ale ma 200 000 km przebiegu

Co mogę radzić - kupujący nie powinien mieć w taki wypadku nic do ukrycia - niech pokaże Ci wszystkie dokumenty - sprawdź wpisy do książki serwisowej -sprawdź odstępy czasowe między przeglądami - czy to w ogóle możliwe.

Dalej

Jak pracuje na zimnym silniku - czy słychać zawory . Zapytaj na jakim oleju jeździ - przy takim przebiegu - tylko syntetyk - jeśli na innym to coś nie gra .

Przy przebiegu 60 000 km zakładając , że nawet w Niemczech jeździ się na zimówkach ze 40 000 tyś powinna mieć na letnich oponach - także mogą/powinny być oryginały ( sprawdź datę na oponach - porównaj z zapasem ) Niemiec jeśli wymieniał ze względu na wiek - wymieniłby także zapas .

Bądź czujny ale nawet jak ma 160 000 km - i prawidłowo ją eksplatowano - to nie ma strachu z zakupem :8)

Pozdrawiam

MarioBigRed

Opublikowano
Możliwe to jest, ale byłbym ostrożny...chociaż myślę, że przy tak niskim przy tak niskim przebiegu jest mniejsze prawdopodobieństwo cofnięcia licznika niż np. z 450 tys. na 190 tys. - bo przy tych niskich przebiegach chyba trudniej ukryć mocne wyeksploatowanie - ale to taka moja uwaga :) Co do przyspieszenia to 10.2 do setki :) Pozdrawiam!

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Nie wydaje mi się, aby ktoś kręcił liczni tak, żeby auto miało 60Tkm, przecież to jest podejrzane. Uwierzcie, Niemcy mają piękne drogi, ale nie wszyscy spędzają całe życie w samochodzie nie mając nic innego do roboty jak jeżdżenie autem.
Opublikowano

Hm, tez bylem na gieldzie w tym tygodniu i zauwazylem 2 interesujace sprawy.

1. e36 compact 316i 97 rok ale ne metalowych progach? Sprzedajacy mnie utwierdzal ze to napewno orginal bo sprowadza w tygodniu 15 takich autek i mowi ze niektore maja takie a inne plastikowe. Ale jak wiadomo od 95 wszystkie mialy plastikowe nakladki progowe? Czy bylo innaczej? I co jescze compact ten mial dolne czesci zderzaka nie-w-kolor tylko szare. Tak jak te z poczatku produkcji 91-92, skad takie rzeczy w 97r?

Ps. ten sam sprzedajacy(handlarz) twierdzil tez ze ma 330i w e36 i jest 100% orginal..

2. Byla tez bardzo ladna 323i 96 rok.. za 14k+ oplaty 1 dzien w kraju, kolor SCHWARZ II, naprawde ladna z klimatronikiem i zadbana.

Dokladnie byla z 06/96 miala jescze stara nerke i co dziwne znowu metalowe progi ?!? i przedni zderzak szary u dolu?

Nic z tego nie rozumiem ja mam 05/95 i mam wszystko w kolor i plastikowe progi. Wiec moze to bylo tylko jako opcja?

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
znalazlem 34 takie 520i '96 z przebiegiem ponizej 100tys km na mobile.de :shock: a ile facet za nia chce?

Wyceniał ją na 30.000 a chciał oddać za 28.000

Opublikowano

Moja z 1997 roku/pierwsza rejestracja 1998 miała jak ja kupowałem 52 000km. Więc to jest możliwe.

Tylko, że handlarze raczej takimi lalami nie handlują.

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg