Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam chciałbym sobie odblokowac obc bmw e46 320d zmieniłem manetke z funkcja obc kabelki są 4 czyli są wszystkie nie trzeba zadnego dokładac? termometr tez jest jak sie wejdzie w ukryte obc manualnie to pokazuje temperature Posiadam inpe i ncs przeprowadzałem aktywacje tego obc niby poszło ok w momencie codowania wskazówki zegarów poszły w odwrotna strone czyli do tyły np.wskaznik paliwa spadłdo zera temperatura płynu tez i po zakonczeniu tego codowania wszystko wruciło do normy zegarek sie wyzerował sa tylko migające kreski ale obc dalej nie ma czy cos robie nie tak albo manetka nie działa .czy cos tam jeszcz trzeba zrobic po tym kodowaniu aby działało? Edytowane przez marcin-lewandowski7
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Najpierw zobacz czy masz profil odpowiednio ustawiony , bez tego niby bedzie przechodzilo kodowanie a nie bedzie zmienial wartosci. Poprawne skonfigurowanie profilu znajdziesz na youtube
Opublikowano
Wiec teraz wystarczy zczytac plik ze sterownika zmienic odpowiednia fraze wgrac i bedzie ok , jak to sie robi poszukaj na kanale uzytkownika ktory film wstawilem a co masz zmienic to tego juz niestety nie wiem
Opublikowano
Witam wszystko działa okazało sie ze manetka którą kupiłem jest zepsuta nie działa przełacznik zamontowałem drugą i działa tylko ze o ile temperature powietrza pokazuja własciwie to reszta nie chodzi o predkosc i o zuzycie paliwa l/km co moze byc przyczyną?
Opublikowano
Nie wlasciwe czyli? Nie zapominaj ze spalanie oraz predkosc masz tam srednie a nie chwilowe a to spora roznica