Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na 10 ruszen z 6 razy tak określę - jeśli nie dodałby gazu tak na 1500-1800 rpm to szarpie jesli delikatnie i w tym zakresie to ruszał płynnie. \

Teraz jest dzien do nocy - nie ma szans żeby auto poszarpywało - nie musze nawet gazu dodawać aby płynnie ruszyć :D

zero wibracji - gałka biegów sie uspokoiła troche - zero jakiś pukań na pedale nie ważne w jakiej jest pozycji.

Wydało się łącznie prawie 3800 zł ale teraz jeździ się bajka :) polecam hehehehe - żartuje

Następny właściciel będzie szczęściarzem hhehehe w aucie wszystko zrobione na tip top juz :)

- opony

- felgi

- hamulce

- koło pasowe, rolki napinacz, pasek - ori

- sprzegło

- dwumas

- poduszka skrzyni

Niestety auto pewnie za rok bedzie juz za małe bo syn rośnie - i albo kupie żo ie drugie rodzinne i bmw zostanie - albo bede zmuszony sprzedać i kupić coś w kombi i większego - naszczęście na teraz jest na styk z miejscem

• Odpowiedzi 246
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tą ramkę na rejestrację to sam wymyśliłeś czy to prezent ? :shock: ........................... :lol: :lol:
7d4c19ecfc3db.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hehhe kazdy ma swoje odpały ten jest mój i go nie zmienie :) smak i pomysł pokazałem we wnętrzu jesli chodzi o dekor z bizą kaletniczą szybko podłapany prawidłowo przez resztę - a kiczu troche jeszcze nikomu nie zaszkodziło - przynajmniej jadać na trasie bedziecie wiedzieć ze jade własnie ja :)
Opublikowano
tak wczoraj rzuciłem orientacyjnie jak zareaguje rynek na niego - niestety brak miejsca mocno doskwiera - jeśli znajdę coś rozsądnego w kombi lub suva do czerwca to sprzedam jeśli nie to bmw zostaje a kupie drugie auto w kombi aby było na jakieś dość częste wypady
Opublikowano
na 10 ruszen z 6 razy tak określę - jeśli nie dodałby gazu tak na 1500-1800 rpm to szarpie jesli delikatnie i w tym zakresie to ruszał płynnie. \

Teraz jest dzien do nocy - nie ma szans żeby auto poszarpywało - nie musze nawet gazu dodawać aby płynnie ruszyć :D

zero wibracji - gałka biegów sie uspokoiła troche - zero jakiś pukań na pedale nie ważne w jakiej jest pozycji.

Wydało się łącznie prawie 3800 zł ale teraz jeździ się bajka :) polecam hehehehe - żartuje

Następny właściciel będzie szczęściarzem hhehehe w aucie wszystko zrobione na tip top juz :)

- opony

- felgi

- hamulce

- koło pasowe, rolki napinacz, pasek - ori

- sprzegło

- dwumas

- poduszka skrzyni

Niestety auto pewnie za rok bedzie juz za małe bo syn rośnie - i albo kupie żo ie drugie rodzinne i bmw zostanie - albo bede zmuszony sprzedać i kupić coś w kombi i większego - naszczęście na teraz jest na styk z miejscem

Co to znaczy poszarpuje? :) pytam, bo u mnie 1 raz na 20 ruszeń (strzelam :mrgreen: , w każdym razie czasami) "trzęsie kabiną"/ "jakby się ślizga" przy delikatnym ruszaniu z 1. Ale zazwyczaj ruszam z 1500-1800 obrotów, może przyzwyczajenie z saaba 93 I 2,2 TiD, który był strasznym klekotem.

P.S. Bardzo fajny ten Twoj przód z czarnymi nerkami. W ogole przód LCI z mpakietem świetnie wyglada.

Opublikowano
no auto ogólnie poszarpywało inaczej tego nie określę - nie było to napewno normalne zachowanie samochodu - co ciekawe dwumas i sprzegło było w stanie bdb ale rozwalone łóżysko pogieło nieco docisk przez co własnie były wibracje przy zmianie biegów oraz poszarpywanie przy ruszeniu - teraz po wymianie jest dzien do nocy nic nie szarpie ruszam płynnie z każdej predkosci obrotowej - zero wibracji na wolnych (ale przedtem też ich nie było)
Opublikowano

Super i dzięki za PW na temat CDV.

Ja jeszcze obserwuje coś takiego, że przy jeździe na 6 biegu jest jakby delikatne bicie, ale nie jest to nic związanego z kołami niewywożonymi czy prędkością, bo np. Jadąc 150 przy 2 tysiącach na 6 biegu to występuje a po zredukowaniu na 5 i jazdę z ta sama prędkością i wyższymi obrotami efekt znika. :duh:

Pozdr

Kuba

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jednak się zdecydowałeś na sprzedaż, szkoda :(. Zostajesz przy BMW czy szukasz czegoś bardziej "rodzinnego" :P ?
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

Ide na full w rodzinne + na wiosnę nastepną jakiś wariat dla mnie - szukam pojemnego kombi z automatem i w miare mocnym dieslem - wybór padł już chyba - teraz tylko szukam sztuki - bedzie 508 SW GT 2.2 HDI automat - z mapa na 250km - 2012-2013 - ma służyć jako family car

Rozważałem serię 5 ale jak już to tylko f10 i tylko r6 ale budżet nie ten niestety gdyż auta w rodzinie muszą być 2

Dla siebie będę szukał albo czegoś na 4 buty - s3, 330xi - ale to na wiosnę

Proszę wypatrywać auta na ulicach Gdyni gdyż szczęśliwy nowy posiadacz własnie tam będzie nią się powozić.

Opublikowano

Pochwalę się nowym nabytkiem :) auto jeszcze nie odebrane czekam na ksiązkę pojazdu bo jest w trakcie rejestracji - wygrał sentyment do marki w której spędziłem trochę a że trafił się bardzo fajny egzemplarz to nie mogłem się powstrzymać

zdjęcie narazie z otosroto

http://images77.fotosik.pl/653/6219f84ff63cb0b5gen.jpg