Skocz do zawartości

e36 325 TDS zero reakcji po przekreceniu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z moją e36. Mianowicie po przejechaniu z pracy zgasiłem silnik i po jakimś czasie chciałem odpalic auto a tu nic kontrolki sie zapaliły swiece itd wszystko gaśnie standardowo a auto nie chce odpalić, rozrusznik wogóle nie kreci. bezpieczniki posprawdzałem sa ok, przekaźnik tez ok. rozrusznik na krótko kreci jak głupi ale jak kręcę na krótko i mam właczony zapłon to auto nie odpala. nie wiem co jest grane?

czy ktos sie z czymś takim spotka?? do tej pory jeździłem bez zastrzerzeń.

Opublikowano
dodam jeszcze ze kiedy ta sytuacja sie stała to kiedy próbowałem zapalić to rozrusznik zakręcił silnikiem i potem, zdechł i kaput juz sie nie odezwał więcej. probował tez podac napięcie pomijając stacyjkę na kabel wzbudzeniowy ale też zero reakcji. nie wiem nie ma gdzieś przejścia ? jest tak jak by nie było tej informacji do kompa ze chce odpalic. narazie ładuje aku i jutro spróbuje jeszcze z drugim kluczykiem. jest możliwośc ze to centralka od sterowania centralnym Zamkiem coś blokuje ??
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam a ja mam taki problem ze BMW e34 tds nie chce odpalic ... Wogole nie kreci rozrusznik ... Po przekreceniu kluczyka wszystko przygasa I ani widu ani slychu ... Co jakis czas jest tak ze wogole jakby zasilania nie bylo a samochod by nie pobieral pradu wogole z akumulatora a czasem normalnie lecz wszystko przygasa I nie odpala ... Aku nowka ! Prosze o jakies sugestie ...
Opublikowano
To,że aku nówka to nie znaczy,że jest non stop naładowany.. Próbowałeś go naładować? Sprawdzałeś klemy?
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg