Skocz do zawartości

e36 325 TDS zero reakcji po przekreceniu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z moją e36. Mianowicie po przejechaniu z pracy zgasiłem silnik i po jakimś czasie chciałem odpalic auto a tu nic kontrolki sie zapaliły swiece itd wszystko gaśnie standardowo a auto nie chce odpalić, rozrusznik wogóle nie kreci. bezpieczniki posprawdzałem sa ok, przekaźnik tez ok. rozrusznik na krótko kreci jak głupi ale jak kręcę na krótko i mam właczony zapłon to auto nie odpala. nie wiem co jest grane?

czy ktos sie z czymś takim spotka?? do tej pory jeździłem bez zastrzerzeń.

Opublikowano
pewnie kostka stacyjki.
szukam
Opublikowano
  • Autor
dodam jeszcze ze kiedy ta sytuacja sie stała to kiedy próbowałem zapalić to rozrusznik zakręcił silnikiem i potem, zdechł i kaput juz sie nie odezwał więcej. probował tez podac napięcie pomijając stacyjkę na kabel wzbudzeniowy ale też zero reakcji. nie wiem nie ma gdzieś przejścia ? jest tak jak by nie było tej informacji do kompa ze chce odpalic. narazie ładuje aku i jutro spróbuje jeszcze z drugim kluczykiem. jest możliwośc ze to centralka od sterowania centralnym Zamkiem coś blokuje ??
Opublikowano

Sama centralka nie ale jak alarm to tak.

Zobaczy czy jak przekrecasz kluczyk to jest jakas reakcja przy rozruszniki, pojawia sie prad czy nic.

szukam
Opublikowano
  • Autor
problem znaleziony, przewód wzbudzeniowy rozrusznika. tylko teraz pytanie gdzie mogl się przełamać czy co sie mogło z nim stać?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam a ja mam taki problem ze BMW e34 tds nie chce odpalic ... Wogole nie kreci rozrusznik ... Po przekreceniu kluczyka wszystko przygasa I ani widu ani slychu ... Co jakis czas jest tak ze wogole jakby zasilania nie bylo a samochod by nie pobieral pradu wogole z akumulatora a czasem normalnie lecz wszystko przygasa I nie odpala ... Aku nowka ! Prosze o jakies sugestie ...
Opublikowano
To,że aku nówka to nie znaczy,że jest non stop naładowany.. Próbowałeś go naładować? Sprawdzałeś klemy?
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Sprawdź , czy z rozrusznika nie zleciał cienki kabelek mocowany na wsuwkę .