Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drugi raz mi sie przytrafiło że po ok 2 dniowym postoju nie moge odpalić auta.

Czy ten wiatraczek za panelem navi byłby go w stanie "wycyckać "?

Długo po zgaszeniu auta dalej pracuje. Czy może od razu wymienić jeża bo sprawdzić sie go chyba nie da ?

Opublikowano
Tylko ze ten wiatraczek coś świruje. Ostatnio wyłączyłem auto i nasłuchiwałem go. Wyłączył sie tak jak piszesz po ok 10 min a po poł godzinie znowu sie włączył i pracował.
Opublikowano

Odlacz kleme minusowa, podlacz miernik pomiedzy aku a buda przelacz na A. Wyciagnij miernik poza bagaznik i zamknij wszystko. Powinno pokazywac przez okolo 20 minut 0,5 A, a pozniej powoli spasc do 0.03A. Jesli tak jest to nie pobiera pradu. Jesli nie to trzeba szukac, zacznij od sprawdzenia ladowania, oswietlenia schowka i bagaznika..

U mnie aku rozladowalo webasto, na krotkich przebiegach nie zdazylo doladowac. Dodam ze ladowanie 13.99. Podjechalem do sklepu i powiedzieli ze mam dobre aku ale webasto i tuba go obciazaja i nie laduje tak jak trzeba do konca, wiec kupilem Boscha 95ah, 850A w technologi AGM i juz nic go nie rusza, kreci jak wsciekly( cena 680 zl) :D

A i dodam jeszcze ze ustawilem jeszcze sobie swiatla do jazdy dziennej, co znaczaco zmniejsza pobor pradu :)

Pozdrawiam