Skocz do zawartości

Zapowietrzanie pompy paliwa WP44 w BMW E46 320D 1998r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z ciągłym zapowietrzaniem się pompy paliwa w BMW E46 320D 1998r.

Bąbelki powietrza dostają się z powrotu z kubełka obudowy filtra, co idzie na chłodnice następnie część idzie do zasilania filtra, a część do niebieskiej rurki powrotu do zbiornika. Tak się dzieje przy zgaszeniu silnika, to tak jakby paliwo cofało się do zbiornika. Wymieniłem już wszystkie oringi, miedziane podkładki, przewody i kubełek. Nawet na próbę odłączyłem obudowę filtra wraz z chłodnicą i podłączyłem bezpośrednio do zasilania i powrotu i dalej jest to samo. Samochód odpalał bez problemu stojąc maską do dołu. Inne ustawienia auta powodują zapowietrzanie się.

Opublikowano
uszczelnienie wymiana tłoczka wysokiego ciśnienia i elektroniki ,montaz i demontaż 2500 zł .Najlepiej oddaj auto do firmy która takie żeczy robi kompleksowo ,bo jak jeden będzie wyciągal a drugi naprawiał to w razie jak będzie coś nie tak to będą na siebie zganiać że to nie on źle zrobił tylko ten drugi :)