Skocz do zawartości

[e46 m47 320d] Dymi z lewej strony w komorze silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze w komorze silnika jest dym i przy gazowaniu jest jego sporo dziwne bo wydobywa się od strony kierowcy raczej tylko na postoju na zimnym silniku i z rana jest to uciążliwe,

załączam foto z kąt on się wydobywa przy gazowaniu sporo tego tam nie wiem może to spod kolektora ssącego ?

http://www.traileryhd.pl/upk/img/36828silnik1.jpg

dodam ze go czyściłem z 2lata temu i wymieniałem uszczelki i rok temu był ściągany do wymiany wtrysku ale już skręcany na starych uszczelkach? może tu leży wina bo nie widać z kat to leci może się mylę może gdzieś z dołu silnika?

Opublikowano

niestety to nie kolektor ssący ;/

dziś rozebrałem, uszczelki były ok a wokoło kolektora i uszczelek sucho sam kolektor ssący czysty ale i tak wymieniłem uszczelki na nowe silnik od góry suchy, czysty

jutro zobaczę od dołu co tam się dzieje pod osłoną

Opublikowano
patrzyłem z góry wszystko czyste i suche przy gazowaniu ilość zadymienia się zwiększa przy normalnym tyrkaniu lekko daje dymku tzn nie widać a czuć z tej lewej strony komory jak wyżej na foto
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to nie z wydechu? Z tego co większość pisze to często pęka łącznik elastyczny. Właź pod auto i oglądaj.
Opublikowano

i mamy winowajcę :mad2:

to złącze elastyczne miało niewielki pękniecie po swojej lewej stronie i dmuchało pod skrzynia na lewa stronę komory silnika :duh:

Opublikowano
zmylił mnie ten dym tylko z lewej strony silnika a to taka dziurka, pękniecie ok 5x5 mm w złączu elastycznym na lewa stronę :duh: wytrzymało około 100tys km ciekawe ile to wytrzyma :mrgreen: